Gaudi Bistro - un spatiu prietenos cu gurmanzii

În noua lui formulă, Gaudi Bistro și-a deschis porțile și oficial, miercuri, 5 iunie, printr-un eveniment plin de arome și culoare, dar, mai ales, plin de persoane care au insufletit locul cu emoții pozitive. Alături de colegi jurnaliști, food bloggeri, artiști, vedete sau simpli prieteni, am avut ocazia miercuri seară la Gaudi să simţim pe pielea  noastră dăruirea și pasiunea celor care au lucrat intens în ultimele doua luni la redeschiderea bistro-ului - o întreagă echipă, în frunte cu Mugur și Lavinia, neobositele gazde ale locului.   

Gaudi Bistro - un spatiu prietenos cu gurmanzii

Evenimentul, care s-a întins până după miezul-nopții, a fost unul plin: mai întâi, invitați, care au sosit rând pe rând, au fost primiți de către gazdele serii, Mugur și Lavinia, cu care au ciocnit câte un pahar (sau mai multe...) de șampanie cu gheață carbonică, al cărei efect s-a dovedit a fi spectaculos.

După ce au ajuns să se cunoască și să împărtășească experiența culinară oferită de Arpad, Chef-ul Gaudi, foarte mulți dintre oaspeți au ajuns să lege prietenii pe loc, aduși împreună de magia gustului: mini-porții din întregul meniu Gaudi au defilat, spre încântarea tuturor, din centrul sălii către farfuriile mesenilor. Iar cuvintele de laudă nu au contenit să apară: pieptul de rață cu sos de portocale și morcovi, vita cu sos bearnaise și panacotta cu aromă de cafea fiind cu siguranță “câștigătoarele” laurilor.

Pentru a pune și mai bine în valoare maiestria culinară a lui Arpi, Bogdan Dumitrescu, sommelier Jidvei, a fost alături de Chef-ul Gaudi Bistro întreaga seară, recomandând invitaților combinația perfectă între vinul potrivit și mâncarea potrivită. Condimentând totul cu simțul umorului care le este caracteristic, atât Arpi, cât și Bogdan Dumitrescu nu au avut niciun fel de dificultate în a deveni cei mai buni prieteni ai oaspeților - nu e de mirare: doar ei erau cei care aveau “aromele” și “vinul”. Dar surprizele nu s-au oprit aici.
În partea de bar, Paul Ungureanu, barista de nivel internațional, împreună cu Liviu și Giani (camarazi întru fabricarea cocktailurilor), au făcut adevărată magie în mixologie, oferind fiecărui invitat care a avut curiozitatea să se apropie de bar o demonstrație de flair-bartending și încântându-i pe cei amatori cu desene într-una dintre cele mai aromate cafele din București.
Și pentru ca tabloul să fie complet, un grup de trei tineri artiști au imortalizat atmosfera întreaga seară, desenând portrete ale invitaților și schițe cu momente din timpul evenimentului, spre încântarea oaspeților, care au avut ocazia să plece acasă cu o amintire unică și colorată de la ceea ce a fost evenimentul de deschidere oficială Gaudi Bistro.

Dincolo de a fi un loc despre mâncare, Gaudi Bistro în noua sa formulă a fost conceput ca un loc despre oameni, pentru oameni. Cu un meniu pe specific mediteranean, completat zilnic de noutăți culinare cu care Chef Arpi surprinde clienții, Gaudi Bistro încearcă - și reușește!- să se apropie cât mai mult de spiritul bistro-ului clasic, autentic, propunându-și, în același timp, să coaguleze idei inovatoare și din zonele conexe gastronomiei, precum seri tematice, călătorii culinare și o mulțime de evenimente originale. Mai multe detalii gasiti pe site-ul bistroului: gaudi-bistro.ro.

Foto credits: Catalina Zaharescu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise