Halaszle - cea mai gustoasa ciorba de peste

In cazul in care va intrebati care este cea mai gustoasa ciorba de peste, aflati ca aceasta se numeste Halaszle si este gatita atat in Ungaria cat si in comunitatile maghiare din Romania. Multi bucatari de pe teritoriul Romaniei se mandresc cu propriile adaptari, care le-au adus si premii la concursuri de gatit.

Halaszle - cea mai gustoasa ciorba de peste

De obicei, pentru aceasta reteta se foloseste crapul sau somnul.

De asemenea, se spune ca pentru o Halaszle ca la carte sunt buni doar pestii de 2-3 kg, care trebuie eviscerati, transati si sarati cu o seara inainte, ca sa intre bine sarea in carne. In acelasi timp, secretul acestei ciorbe este paprika dulce sau iute, care se pune in cantitati mari

Ingrediente:

1 crap de 2 kg
4 ceape
2 ardei grasi
2-3 rosii
4 linguri mari de paprika dulce
1 borcanel de pasta de ardei iute

3-4 catei de usturoi

sare

Mod de preparare:

Capul si coada se pun la fiert in 2-3 litri de apa cu sare. Dupa o ora jumatate se scot si se dezoseaza. Carnea se macina si se trece printr-o sita. Astfel se obtine "ingroseala".
Apoi, in apa strecurata in care a fiert pestele, se pun cepele maruntite, ardeiul gras si rosiile taiate si ele marunt, "ingroseala", cativa catei de usturoi (dupa gust), sare si piper. Se adauga paprika si borcanelul de pasta de ardei iute. Cand ciorba fierbe bine se adauga si restul de peste crud, taiat in bucati mari.

Se amesteca cu grija pentru a nu sfarama carnea de peste. Se lasa la fiert jumatate de ora, iar la final se mai regleaza dupa gust cu condimente.

Este o mancare care se potriveste cu un vin rosu sec.

Sursa articol: agerpres.ro, reteteculinare.ro

Sursa foto: szegedihalaszle.hu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise