In cazul in care va intrebati care este cea mai gustoasa ciorba de peste, aflati ca aceasta se numeste Halaszle si este gatita atat in Ungaria cat si in comunitatile maghiare din Romania. Multi bucatari de pe teritoriul Romaniei se mandresc cu propriile adaptari, care le-au adus si premii la concursuri de gatit.
De asemenea, se spune ca pentru o Halaszle ca la carte sunt buni doar pestii de 2-3 kg, care trebuie eviscerati, transati si sarati cu o seara inainte, ca sa intre bine sarea in carne. In acelasi timp, secretul acestei ciorbe este paprika dulce sau iute, care se pune in cantitati mari
3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se amesteca cu grija pentru a nu sfarama carnea de peste. Se lasa la fiert jumatate de ora, iar la final se mai regleaza dupa gust cu condimente.
Sursa articol: agerpres.ro, reteteculinare.ro
Sursa foto: szegedihalaszle.hu
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii