Halaszle - cea mai gustoasa ciorba de peste

In cazul in care va intrebati care este cea mai gustoasa ciorba de peste, aflati ca aceasta se numeste Halaszle si este gatita atat in Ungaria cat si in comunitatile maghiare din Romania. Multi bucatari de pe teritoriul Romaniei se mandresc cu propriile adaptari, care le-au adus si premii la concursuri de gatit.

Halaszle - cea mai gustoasa ciorba de peste

De obicei, pentru aceasta reteta se foloseste crapul sau somnul.

De asemenea, se spune ca pentru o Halaszle ca la carte sunt buni doar pestii de 2-3 kg, care trebuie eviscerati, transati si sarati cu o seara inainte, ca sa intre bine sarea in carne. In acelasi timp, secretul acestei ciorbe este paprika dulce sau iute, care se pune in cantitati mari

Ingrediente:

1 crap de 2 kg
4 ceape
2 ardei grasi
2-3 rosii
4 linguri mari de paprika dulce
1 borcanel de pasta de ardei iute

3-4 catei de usturoi

sare

Mod de preparare:

Capul si coada se pun la fiert in 2-3 litri de apa cu sare. Dupa o ora jumatate se scot si se dezoseaza. Carnea se macina si se trece printr-o sita. Astfel se obtine "ingroseala".
Apoi, in apa strecurata in care a fiert pestele, se pun cepele maruntite, ardeiul gras si rosiile taiate si ele marunt, "ingroseala", cativa catei de usturoi (dupa gust), sare si piper. Se adauga paprika si borcanelul de pasta de ardei iute. Cand ciorba fierbe bine se adauga si restul de peste crud, taiat in bucati mari.

Se amesteca cu grija pentru a nu sfarama carnea de peste. Se lasa la fiert jumatate de ora, iar la final se mai regleaza dupa gust cu condimente.

Este o mancare care se potriveste cu un vin rosu sec.

Sursa articol: agerpres.ro, reteteculinare.ro

Sursa foto: szegedihalaszle.hu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor