Inghetata de casa - istorie si retete

Cea mai populara istorie a inghetatei incepe la un banchet de-al regelui Charles I al Angliei. Masa fusese delicioasa, dar lovitura de gratie a aparut abia la desert. Dupa multe pregatiri, bucatarul francez al regelui le-a prezentat musafirilor noul fel de mancare.

Inghetata de casa - istorie si retete

Era rece si semana ca textura cu zapada proaspat cazuta, dar era mai cremoasa si mai dulce decat orice alt desert. Invitatii au fost incantati, precum a fost si Charles, care i-a poruncit bucatarului sa nu divulge reteta pentru crema sa inghetata. Regele a vrut ca aceasta delicatesa sa fie servita doar la masa sa si i-a oferit bucatarului 500 de lire pe an pentru pastrarea secretului. Ceva mai tarziu, totusi, bietul Charles a decazut in fata oamenilor sai si a fost decapitat in 1649. Dar, pana la acea vreme, secretul cremei inghetate nu mai era un secret. Bucatarul, pe nume DeMirco, nu-si tinuse promisiunea.

Aceasta poveste este una dintre multele istorii fascinante ale unuia dintre cele mai populare deserturi, inghetata. E posibil ca inghetata sa nu fi fost, totusi, inventata, ci sa se fi dezvoltat, ca reteta, de-a lungul a sute de ani. Intr-adevar, se zice ca imparatul roman Nero Claudius Caesar isi trimitea sclavii in munti pentru a-i aduce zapada si gheata, cu care voia sa raceasca si sa inghete bauturile de fructe care ii placeau atat de mult. Mai tarziu, regele Tang din China avea o metoda prin care crea bauturi pe baza de gheata si lapte, iar italianul Marco Polo s-a intors din calatoriile sale in Orient cu o reteta pentru bauturi inghetate pe baza de lapte.

Pana in zilele noastre, inghetata a ajuns unul dintre cele mai populare deserturi si un deliciu in timpul verii. Si o poti prepara chiar la tine acasa, cu o reteta foarte simpla. Sa nu mai vorbim despre faptul ca poti experimenta cu aromele.

Inghetata de portocale

Timp de preparare:

20 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

1/4 litru suc de portocale, 6 linguri zahar pudra, zeama de la 3 lamii, 20 ml apa, 1 albus, 1/2 kg frisca

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura