Cea mai populara istorie a inghetatei incepe la un banchet de-al regelui Charles I al Angliei. Masa fusese delicioasa, dar lovitura de gratie a aparut abia la desert. Dupa multe pregatiri, bucatarul francez al regelui le-a prezentat musafirilor noul fel de mancare.
Era rece si semana ca textura cu zapada proaspat cazuta, dar era mai cremoasa si mai dulce decat orice alt desert. Invitatii au fost incantati, precum a fost si Charles, care i-a poruncit bucatarului sa nu divulge reteta pentru crema sa inghetata. Regele a vrut ca aceasta delicatesa sa fie servita doar la masa sa si i-a oferit bucatarului 500 de lire pe an pentru pastrarea secretului. Ceva mai tarziu, totusi, bietul Charles a decazut in fata oamenilor sai si a fost decapitat in 1649. Dar, pana la acea vreme, secretul cremei inghetate nu mai era un secret. Bucatarul, pe nume DeMirco, nu-si tinuse promisiunea.
Aceasta poveste este una dintre multele istorii fascinante ale unuia dintre cele mai populare deserturi, inghetata. E posibil ca inghetata sa nu fi fost, totusi, inventata, ci sa se fi dezvoltat, ca reteta, de-a lungul a sute de ani. Intr-adevar, se zice ca imparatul roman Nero Claudius Caesar isi trimitea sclavii in munti pentru a-i aduce zapada si gheata, cu care voia sa raceasca si sa inghete bauturile de fructe care ii placeau atat de mult. Mai tarziu, regele Tang din China avea o metoda prin care crea bauturi pe baza de gheata si lapte, iar italianul Marco Polo s-a intors din calatoriile sale in Orient cu o reteta pentru bauturi inghetate pe baza de lapte.
Pana in zilele noastre, inghetata a ajuns unul dintre cele mai populare deserturi si un deliciu in timpul verii. Si o poti prepara chiar la tine acasa, cu o reteta foarte simpla. Sa nu mai vorbim despre faptul ca poti experimenta cu aromele.
Inghetata de portocale
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
1/4 litru suc de portocale, 6 linguri zahar pudra, zeama de la 3 lamii, 20 ml apa, 1 albus, 1/2 kg frisca
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii