Cu totii iubim o inghetata cremoasa, buna si facuta in casa, nu-i asa? Insa iti garantam ca inghetata pe care v-a prezentam astazi nu este ca ceea ce ati gustat pana acum, fiind mult mai fina si delicioasa decat oricare alta. Secretul consta intr-un ingredient special, ce ofera o textura unica si un gust aparte inghetatei.
 
Iar acest ingredient special este alcoolul, cu toate ca este greu de crezut, avand in vedere ca alcoolul are un punct de congelare mult mai mic decat al apei. Asta inseamna ca inghetata traditionala cu alcool nu avea cum sa fie semi-solida si cremoasa.

Din fericire insa, Valerie Lum and Jenise Addison au gasit solutia pentru cea mai buna inghetata cu alcool. Secretul consta in stabilizarea alcoolului cu ajutorul gelatinei, pentru ca inghetata sa isi mentina forma chiar si la o temperatura mai ridicata decat cea necesara inghetarii alcoolului.

Iata cum o puteti pregati si voi acasa:

Ingrediente: 
 
120 ml lapte 
590 ml smantana pentru frisca
100 gr zahar 
4 galbenusuri de ou
1 lingura gelatina
60 ml apa rece
160 ml vodka rece
160 ml Kahlúa
 
Metoda de preparare:
 
1. Puneti laptele,smantana pentru frisca si zaharul pe foc, avand grija sa nu fiarba.
2. In acest timp,bateti galbenusurile usor, pana cand se deschid la culoare.
3. Este important sa temperati compozitia de lapte si cea de galbenusuri pentru a evita taierea compozitiei. Adaugati o treime din laptele fierbinte peste oua, amestecand energic.
4. Adaugati compozitia de galbenusuri si lapte peste compozitia de lapte, smantana si zahar si dati din nou la foc mic.
5. Amestecati usor si lasati pe foc pana cand crema devine mai ferma. Pentru mai mult siguranta, puteti face testul cu lingura: scoateti lingura din cratita si trasati o dunga pe suprafata acoperita cu crema; daca dunga ramane curata, inseamna ca textura cremei este perfecta si poate fi luata de pe foc.
6.Transferati compozitia intr-un bol si acoperiti cu folie alimentara.
7. Adaugati apa rece si gelatina intr-o cratita mica si dati la foc mic pana cand se dizolva gelatina.
8. Strecurati gelatina intr-un bol incapator.
9. Strecurati si cele doua bauturi alcoolice in acelasi bol si amestecati.
10. Dupa ce crema de lapte si oua s-a racit, adaugati peste ea compozitia de alcool si gelatina, folosind o strecuratoare. Amestecati pana la omogenizare si puneti in masina de inghetata. Setati masina de inghetata conform instructiunilor producatorului.
11. Se da la congelator pentru cateva ore, desi este buna de consumat si dupa ce o scoatem din masina de inghetata.

Sursa articol: www.gizmodo.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto