Mousse-urile de ciocolata vin in toate formele si marimile, unele retete sunt complicate, altele, mult mai simple. Un lucru e sigur totusi: toate sunt absolut delicioase! Acum, te vom invata si pe tine cum sa prepari mousse de ciocolata la tine acasa!
Iti sugeram sa folosesti o combinatie de ciocolata alba cu ciocolata cu lapte, pentru a avea o aroma mai interesanta. De asemenea, poti varia ingredientele retetei, in functie de gusturile tale. Spre exemplu, poti adauga si alte arome in afara de coniac si poti completa mousse-ul la sfarsit cu migdale prajite sau biscuiti sfaramati in loc de alune prajite.
Iata si reteta pe care ti-o propunem noi:
Mousse au chocolat
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smintina, un paharel de coniac sau lichior, alune simple
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 4 ore.
La servire, se pun deasupra alunele bine prajite

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii