Mousse au chocolat - mai usor decat ai crede!

Mousse-urile de ciocolata vin in toate formele si marimile, unele retete sunt complicate, altele, mult mai simple. Un lucru e sigur totusi: toate sunt absolut delicioase! Acum, te vom invata si pe tine cum sa prepari mousse de ciocolata la tine acasa!

Mousse au chocolat - mai usor decat ai crede!

Iti sugeram sa folosesti o combinatie de ciocolata alba cu ciocolata cu lapte, pentru a avea o aroma mai interesanta. De asemenea, poti varia ingredientele retetei, in functie de gusturile tale. Spre exemplu, poti adauga si alte arome in afara de coniac si poti completa mousse-ul la sfarsit cu migdale prajite sau biscuiti sfaramati in loc de alune prajite.

Iata si reteta pe care ti-o propunem noi:

Mousse au chocolat

Timp de preparare:

30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smintina, un paharel de coniac sau lichior, alune simple

Mod de preparare:

Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 4 ore.

La servire, se pun deasupra alunele bine prajite

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure