Mousse-urile de ciocolata vin in toate formele si marimile, unele retete sunt complicate, altele, mult mai simple. Un lucru e sigur totusi: toate sunt absolut delicioase! Acum, te vom invata si pe tine cum sa prepari mousse de ciocolata la tine acasa!
Iti sugeram sa folosesti o combinatie de ciocolata alba cu ciocolata cu lapte, pentru a avea o aroma mai interesanta. De asemenea, poti varia ingredientele retetei, in functie de gusturile tale. Spre exemplu, poti adauga si alte arome in afara de coniac si poti completa mousse-ul la sfarsit cu migdale prajite sau biscuiti sfaramati in loc de alune prajite.

Iata si reteta pe care ti-o propunem noi:

Mousse au chocolat

Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smintina, un paharel de coniac sau lichior, alune simple

Mod de preparare:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 4 ore.

La servire, se pun deasupra alunele bine prajite

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Interesanta reteta.

  • Fara foto

    scootsie (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Toate retetele au un "secret",ca sa zic asa,pentru reusita garantata.Fiecare persoana fla sau nu secretul,daca persevereaza in reusita.Am incercat prepararea dupa reteta dvs si a iesit super!!!!Doar ca eu prefer romul si migdale prajite,iar in interior bucatele mici de ciocolata...Nu a iesit...varza,ci mousse au chocolat....

  • nicoleta

    nicoleta (Bucatar) , 12 martie 2009

    Faceti un laborator, pentru ca unele retete sunt...varza. A doua oara nu ma mai pacalesc, dar nu inteleg cum puteti sa scrieti retete pe care nu ati incercat sa le preparati. Ati vedea ca in practica nu este la fel..

  • Fara foto

    Daniela, 06 februarie 2009

    Crema este fantastica si daca ai putina imaginatie pentru ornat, produsul final este excelent de gustos si aspectuos...probabil ca persoanele care critica "poza" nu au imaginatie si de aceea comentariile "neplacute"...

  • Fara foto

    poza urata, 06 februarie 2009

    Ciocolata alba nu face crema galbuie. Daca tot nu aveti poza, puneti o ciocolata.

  • Fara foto

    Alina Marin (Chef de cuisine) , 06 februarie 2009

    Precum am spus in articol, puteti varia aceasta reteta si puteti adauga o cantitate mai mare de ciocolata alba, pentru ca aspectul final sa fie de o culoare mai deschisa. De asemenea, ornarea este complet la alegerea dumneavoastra - fie ca ornati cu alune prajite, migdale sau... boabe de cafea. Pentru ca Gustos.ro nu are un laborator in care sa pregateasca retetele despre care scrie, nu putem furniza fotografii care reprezinta EXACT aceasta reteta. In schimb, fotografia este orientativa pentru acest tip de mancare: mousse au chocolat. In orice caz, suntem siguri ca acest lucru nu impedica cititorii nostri din a intelege pasii retetei. Va multumim oricum pentru observatiile facute in privinta primei fotografii, apreciem foarte mult feedback-ul cititorilor nostri si, dupa cum ati putut observa, tinem cont de el. Alina Marin, Project Manager Gustos.ro

  • Fara foto

    alta poza, 06 februarie 2009

    In reteta nu scrie nimic de cafea......asta e crema de cafea..... de ce numi aprobati comentariile... va este frica..... nu.