Festivalul de la Cannes 2011 s-a incheiat, iar in Bucuresti s-au facut simtite nu numai ecourile cinematografiei de calitate venite din Riviera Franceza, ci si cele ale rafinamentului culinar. Asa ca joi, 19 mai, Electrolux - partener oficial al Festivalului de film, a organizat o cina ca la Cannes, la care a fost invitat si Gustos.ro.
Joi seara, in ciuda ploii torentiale abatute asupra capitalei, invitatii la aceasta cina speciala au putut fi martorii unei demonstratii de maiestrie culinara din partea unui chef bucatar, care a pregatit mandarine flambate cu lichior. Totul s-a petrecut in ambianta unui local aparte, Dada Bistro.
Dupa acest intro menit sa deschida apetitul participantilor si curiozitatea pentru ceea ce avea sa urmeze, invitatii au putut savura un meniu format din scoici Rockefeller, piept de rata cu cirese, iar ca desert: smochine cu crema de vanilie si migdale de caramel.
Scoicile Rockefeller au fost o adevarata incantare pentru papilele gustative. Reteta este originara din New Orleans, iar numele acestui fel de mancare a fost inspirat de John D. Rockefeller, cel mai bogat american la acea vreme, pentru bogatia gustului acestor scoici.
Piept de rata cu sos de cirese - un fel de mancare clasic pentru bucataria internationala. Carnea rosie merge de minune cu sosul de cirese si vin, dulceag si aromat, alaturi de un piure simplu si cateva cirese inmuiate in lichior.
Smochine cu crema de vanilie si migdale de caramel - au fost un final foarte placut pentru o masa delicioasa. Un desert usor, sanatos si aromat.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii