O cina ca la Cannes petrecuta in Bucuresti

Festivalul de la Cannes 2011 s-a incheiat, iar in Bucuresti s-au facut simtite nu numai ecourile cinematografiei de calitate venite din Riviera Franceza, ci si cele ale rafinamentului culinar. Asa ca joi, 19 mai, Electrolux - partener oficial al Festivalului de film, a organizat o cina ca la Cannes, la care a fost invitat si Gustos.ro.

O cina ca la Cannes petrecuta in Bucuresti

Joi seara, in ciuda ploii torentiale abatute asupra capitalei, invitatii la aceasta cina speciala au putut fi martorii unei demonstratii de maiestrie culinara din partea unui chef bucatar, care a pregatit mandarine flambate cu lichior. Totul s-a petrecut in ambianta unui local aparte, Dada Bistro.

Dupa acest intro menit sa deschida apetitul participantilor si curiozitatea pentru ceea ce avea sa urmeze, invitatii au putut savura un meniu format din scoici Rockefeller, piept de rata cu cirese, iar ca desert: smochine cu crema de vanilie si migdale de caramel.

Scoicile Rockefeller au fost o adevarata incantare pentru papilele gustative. Reteta este originara din New Orleans, iar numele acestui fel de mancare a fost inspirat de John D. Rockefeller, cel mai bogat american la acea vreme, pentru bogatia gustului acestor scoici.

Piept de rata cu sos de cirese - un fel de mancare clasic pentru bucataria internationala. Carnea rosie merge de minune cu sosul de cirese si vin, dulceag si aromat, alaturi de un piure simplu si cateva cirese inmuiate in lichior.

Smochine cu crema de vanilie si migdale de caramel - au fost un final foarte placut pentru o masa delicioasa. Un desert usor, sanatos si aromat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise