Festivalul de la Cannes 2011 s-a incheiat, iar in Bucuresti s-au facut simtite nu numai ecourile cinematografiei de calitate venite din Riviera Franceza, ci si cele ale rafinamentului culinar. Asa ca joi, 19 mai, Electrolux - partener oficial al Festivalului de film, a organizat o cina ca la Cannes, la care a fost invitat si Gustos.ro.
Joi seara, in ciuda ploii torentiale abatute asupra capitalei, invitatii la aceasta cina speciala au putut fi martorii unei demonstratii de maiestrie culinara din partea unui chef bucatar, care a pregatit mandarine flambate cu lichior. Totul s-a petrecut in ambianta unui local aparte, Dada Bistro.

Dupa acest intro menit sa deschida apetitul participantilor si curiozitatea pentru ceea ce avea sa urmeze, invitatii au putut savura un meniu format din scoici Rockefeller, piept de rata cu cirese, iar ca desert: smochine cu crema de vanilie si migdale de caramel.
Scoicile Rockefeller au fost o adevarata incantare pentru papilele gustative. Reteta este originara din New Orleans, iar numele acestui fel de mancare a fost inspirat de John D. Rockefeller, cel mai bogat american la acea vreme, pentru bogatia gustului acestor scoici.

Piept de rata cu sos de cirese - un fel de mancare clasic pentru bucataria internationala. Carnea rosie merge de minune cu sosul de cirese si vin, dulceag si aromat, alaturi de un piure simplu si cateva cirese inmuiate in lichior.

Smochine cu crema de vanilie si migdale de caramel - au fost un final foarte placut pentru o masa delicioasa. Un desert usor, sanatos si aromat.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii