O portie de bucurie

Bucura-te! Pate Bucegi iti aduce noutati! O noua eticheta cu un design modern si apetisant, care iti face cu ochiul de pe raft. Cat despre gust, pateurile Bucegi isi pastreaza aceeasi gust unic si bun cu care te-ai obisnuit. Savureaza o felie de bucurie alaturi de intreaga familie, la o gustare cu Pate Bucegi.

O portie de bucurie







Snitel pane din carne
de porc Bucegi

















Rosii coapte, umplute cu
carne de porc Bucegi




















Pizza cu carne de pasare
Bucegi







• 1 ½ cani de apa
• ½ cub de drojdie
• Un varf de cutit de zahar
• Un varf de cutit de sare
• 2 linguri de ulei

Pentru sos:
• 1 cana de pasta de tomate
• 1 catel de usturoi tocat
• Un varf de cutit de oregano
• Un varf de cutit de zahar
• ½ lingurita boia dulce
• Un varf de cutit de piper negru
macinat
• ½ lingurita de sare

Mod de preparare:
1. Amestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua.
2. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu restul ingredientelor pentru aluat. Lasati aluatul sa se dospeasca 2 ore, iar dupa ce a crescut Impartiti-l In patru si Intindeti foi rotunde, de dimensiunea tavilor dumneavoastra. Ca alternativa puteti cumpara blaturi gata facute din comert.
3. Omogenizati bine toate ingredientele pentru sos sau cumparati sos gata facut din comert.
4. Incingeti cuptorul la temperatura mare. Taiati carnea conservata Bucegi In fasii subtiri.
5. Intindeti sosul peste foile de pizza asezate In tavi unse cu ulei, presarati deasupra mozzarella, apoi fasiile de carne. Coaceti pizza In cuptor timp de 8-10 minute, In functie de puterea cuptorului.

Pofta buna!

Musaka cu carne de porc
Bucegi si cartofi


Ingrediente pentru 4 persoane:
• 1 cutie de carne de porc Bucegi de 300 g
• 6 cartofi taiati felii subtiri
• 1 ceapa mare tocata
• 3 oua batute
• 1 pahar de lapte
• 1 lingura de faina
• ½ lingura de patrunjel tocat
• 2 linguri de ulei
• 2 linguri de pesmet
• 2 linguri de cascaval ras
• ½ lingurita sare
• Un varf de cutit de piper negru macinat
• Un varf de cutit de cimbru

Mod de preparare:
1. Inabusiti In cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt In cuptor, Incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit patrunjelul tocat.
2. Lasati soteul sa se raceasca, dupa care Inglobati In compozitie 2 oua.
3. Ungeti un vas de Jena cu putin ulei si tapetati-l cu pesmet, apoi asezati un strat de cartofi. Peste acesta asezati ½ din carnea calita, apoi Inca un strat de cartofi, restul de carne si apoi restul de cartofi. Bateti laptele cu faina si oul ramas si turnati peste musaka.
4. Coaceti musakaua In cuptorul Incins la temperatura medie, timp de 35-40 de minute. Cu 10 minute Inainte de final presarati cascavalul ras.
5. Serviti musakaua cu sos de rosii si salata verde.

Pofta buna!

Chifle umplute cu carne de pasare
Bucegi si rumenite in cuptor


Ingrediente pentru 4 persoane:
• 2 cutii de carne de pasare Bucegi de 300 g
• 8 chifle medii
• 3 linguri de unt la temperatura camerei
• 3 gogosari sau ardei grasi curatati de codita si seminte
• 1 ceapa mica tocata marunt
• 1 cutie de rosii In bulion sau 3 rosii medii curatate de coaja
• 1 lingura de ulei de floarea soarelui
• 1 lingurita de patrunjel verde tocat
• 3 oua batute
• O cana de smantana
• ½ lingurita de sare

Mod de preparare:
1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat.
2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si sotati usor ceapa tocata, apoi adaugati ardeii taiati In fasii subtiri, continuand pana ce acestia s-au Inmuiat. In acest moment, luati o lingura din sote si amestecati-o cu carnea Bucegi care a fost taiata cubulete, cu ouale batute, putina verdeata tocata si un praf de sare.
3. Umpleti chiflele cu amestecul de carne, apoi acoperiti-le cu capacelele lor. Incingeti cuptorul la temperatura medie.
4. Reveniti la soteul de ardei, adaugand rosiile taiate cubulete si restul de sare. Fierbeti acest sos pana s-a Ingrosat putin, apoi opriti focul si presarati restul de verdeata tocata.
5. Asezati chiflele umplute Intr-o tava de cuptor si coaceti-le timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-au rumenit frumos, Inlaturati capacelele si asezati-le pe cate o lingura de sos de ardei, stropindu-le apoi cu smantana.

Pofta buna!


Macaroane cu carne de pasare
Bucegi si cascaval


Ingrediente pentru 4 persoane:
• 1 cutie de carne de pasare Bucegi de 300 g
• 500 g de macaroane
• 1 ceapa mare tocata marunt
• 1 catel de usturoi tocat marunt
• 1 cana de rosii In bulion tocate sau 3 rosii mari, curatate de coaja si apoi tocate
• 3 linguri de ulei
• 100 g de cascaval ras
• O lingura de patrunjel tocat
• Un varf de cutit de piper negru macinat
• 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

1. Puneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte In doua si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le bine.
2. Caliti ceapa In uleiul Incins Intr-o cratita, apoi adaugati usturoiul si carnea de pasare Bucegi taiata cubulete. Continuati Inca 2-3 minute, dupa care adaugati rosiile In bulion, piperul si 3 linguri din apa In care ati fiert pastele. Fierbeti sosul de carne timp de 4-5 minute, dupa care presarati patrunjelul tocat si amestecati Impreuna cu pastele scurse.
3. Serviti pastele cu sos si presarati deasupra cascavalul ras.

Pofta buna!


Placintele cu pate Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 cutie de pate de pasare Bucegi de 200 gr
2 oua mari
1 lingura de smantana grasa
3 linguri de unt moale
1/4 lingurita de piper negru macinat
1 lingurita de patrunjel verde tocat
Un varf de cutit de sare

Mod de preparare:
1. Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta
2. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi.
3. Placintele se ung cu unt. Se coc la cuptor 18-20 min
4. Se serveste cu sos picant sau cu iaurt si menta.

Pofta buna !


Oua umplute cu pate Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 cutie de pate de porc Bucegi de 200 gr
6 oua mari fierte tari
1 lingura de smantana grasa
1 lingura de mustar clasic
1 lingurita de patrunjel verde tocat
Un varf de cutit de piper negru macinat
Un varf de cutit de sare

Mod de preparare:
1. Se taie oualele in doua si se scot galbenusurile.
2. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana, mustarul si condimentele pana se formeaza o pasta. Se adauga verdeata tocata
3. Se umplu ouale cu pasta si se orneaza cu feliute de gogosar acru sau castravete murat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi