Paella cu fructe de mare - un deliciu tentant

Cauti un fel de mancare tipic spaniol cu care sa-ti impresionezi musafirii sau familia? Fara vreun dubiu, cel mai popular fel de mancare si cel mai spectaculos, in acelasi timp, este paella.

Paella cu fructe de mare - un deliciu tentant

Paella poate fi facuta cu fructe de mare, carne de iepure, de pui sau... cu toate trei! Daca esti vegetarian, exista si variante de paella exclusiv cu legume. Deci, cum reusesti sa gatesti o paella perfecta? In primul rand, trebuie sa folosesti un orez de calitate, alaturi de condimente potrivite. Recomandat este sofranul, care da mancarii un gust special si un colorit galbui. Apoi, alt sfat ar fi sa prajesti usor orezul in ulei inainte sa adaugi supa de peste, asigurandu-te ca e bine acoperit de ulei. De asemenea, dupa ce e gata, e bine sa lasi paella acoperita, dupa ce stingi focul, pentru 5-10 minute, inainte sa o servesti.

Iata si o reteta clasica de paella:

Timp de preparare:

40 min (complexitate medie)

Ingrediente:

150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).

Mod de preparare:

Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. In loc de peste se poate face si din concentrat de peste fiert cu apa, dar nu va fi la fel de gustos.

Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de 1 minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si, cand incep sa se aureasca un pic, se adauga rosiile tocate si 2 catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa sa se faca pana incep sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi boiaua de ardei si sofranul, se amesteca totul si se adauga orezul. Se amesteca bine 1 minut (pina devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si 1 catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute sa se faca. Dupa 10 minute se adauga si gambele, langostinele pastrate, midiile si stridiile si se mai lasa 5 minute pina se evapora toata supa de peste.

Cand este gata, se da la o parte de pe foc si se lasa sa se "odihneasca" orezul in paellera 5-10 minute si apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise