Niciun sos pentru paste nu se compara cu cel de rosii proaspete, sanatos si preparat de tine, dupa gustul tau. Iar costita ii va da o aroma interesanta sosului tau. Adauga condimente dupa gust si... voila! Pastele tale vor fi delicioase! Iata reteta:
Ingrediente:

350 gr.spaghete, ½ kg. rosii, 100 gr. parmezan, sare, piper, condimente, 200 gr. costita, o jumatate de ceapa, un ardei gras

Mod de preparare:
Se fierb spaghetele in apa clocotita cu sare. Se limpezesc si se pun deoparte.

Separat, intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, apoi se adauga o jumatate de ceapa si un ardei gras, taiat feliute. Apoi, se adauga felii de costita (sau jambon), care se prajesc cateva minute. Separat, rosiile se curata de pielite si se taie bucati mici. Se adauga in tigaie rosiile impreuna cu sucul pe care il lasa si se lasa la fiert. Spre sfarsit, se adauga sare, piper si condimente dupa gust.

Cand e gata sosul, se adauga peste paste, se rade putin parmezan si se serveste.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Pastele merg oricum ar fi facute doar cu sos de rosii.Rosia are cel mai mare rol la paste.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    La paste se pot pot face tot felul de sosuri in functie de gustul si imaginatia fiecaruia.

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Se poate prepara rapid un sos pentru salate de paste din: pasta de rosii, suc de rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc, menta sau patrunjel proaspat tocat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Pastele sunt bune indiferent de combinatie.Merg cu peste,cu carne,cu legume,cu branza,cascaval,ciuperci.Sunt satioase ,se fac foarte repede si ne scot oricand din incurcatura.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Pastele pot fi pregatite cu tot felul de sosuri si verdeturi, sunt foarte bune.

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Imi place sa prepar sosul folosind ceapa si usturoi verde topite in ulei de masline, pulpa de rosii, dafin, masline carora li s-a scos simburele, un picut de zahar si un strop de otet. Ori pot pasa prin sita sosul format la pregatirea retetei de limba cu vin si cu citeva spaghete, citeva linguri de sos, doua felii de limba si 3 rosioare cireasa tavalite rapid in tigaia cu putin ulei de masline alaturi de o foaie de busuioc, uite e gata masa.

  • Fara foto

    TANASE MONICA (Bucatar) , 23 martie 2009

    Banuiesc ca putin oregano i-ar da sosului o savoare deosebita.....parerea mea...

  • Fara foto

    crista (Maestru bucatar) , 15 martie 2009

    Probabil fiecare adauga condimente in functie de gusturi. In rest mi se pare interesant si intr-adevar, simplu de facut.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

    Mmm, ce bune trebuie sa fie. Abia astept sa treaca postul, sa incerc si eu reteta. Imi plac spaghetele la nebunie!

  • Fara foto

    simona, 05 martie 2009

    Da, suna bine... si pare gustos... immmmm!

  • Fara foto

    catalin (Bucatar) , 28 februarie 2009

    Condimentele si alte ingrediente pentru sos depind de imaginatia fiecaruia. Tocmai asta e frumusetea si esenta bucatariei.

  • Fara foto

    mada, 27 februarie 2009

    Asa este, fara condimente, mai invatati.

  • Fara foto

    niko, 27 februarie 2009

    Prea usor, lipsa condimente, mai invata, nu e gata retata.