Peneş Curcanul - un ingredient gustos pentru un stil de viaţă sănătos

Carnea de curcan, dacă avem garanţia unui produs de bună calitate, este foarte benefică pentru sănătatea noastră, iar pe lângă conţinutul nutritiv bogat este şi foarte delicioasă. Garanţia unor produse de calitate, atunci când vine vorba de carnea de curcan, este dată de modul în care curcanii sunt crescuţi, pentru că vorbim de nişte păsări pretenţioase care au, la rândul lor, nevoie de o foarte mare atenţie pe parcursul creşterii lor.  

Peneş Curcanul - un ingredient gustos pentru un stil de viaţă sănătos

Acesta este şi secretul produselor de calitate oferite de Peneş Curcanul: grija cu care păsările sunt aduse la maturitate! În cele cinci ferme de păsări de la Codlea şi Sighişoara, Peneş asigură curcanilor în permanență aer curat, temperatură optimă, hrană și apă la discreție. Hrana atent aleasă este un element foarte important, asigurând o calitate deosebită cărnii și un gust foarte savuros. Tocmai de aceea, curcanii Peneş sunt hrăniți în principal cu un amestec de cereale și uleiuri vegetale care variază în conținut, în funcție de etapele de creștere şi de felul în care aceștia se dezvoltă. Toată această atenţie face ca produsele Peneş să aibă garanţia unei calităţi superioare, fără E-uri, adaosuri, conservanți sau hormoni.
 
Peneş Curcanul îţi oferă 10 motive pentru care este bine să adaugi carnea de curcan în meniul familiei tale:
 
1. Pentru că este săracă în grăsimi!

Conţinutul scăzut în grăsimi face ca acest tip de carne să fie recomandat de nutriţionişti în orice dietă: de la cele pentru slăbit, la cele de menţinere, în alimentaţia copiilor, în patologiile digestive şi în dietele de cruţare digestivă.

 

2. Pentru că are un conţinut bogat în proteine!
100 g de carne de curcan conţin 22 g de proteine, astfel, introdusă cât mai des în alimentaţie, carnea de curcan asigură buna funcţionare a organismului nostru, în ansamblu, şi are efecte benefice pentru sănătatea pielii, a unghiilor şi a părului.

 

3. Pentru că menţine un nivel scăzut de colesterol!
Complexul de vitamine B: B1, B2, B6, pe care le găsim în carnea de curcan, asigură o protecţie anticolesterol dar şi o bună funcţionare a sistemului nervos.

 

4. Pentru că poate fi introdusă în alimentaţia bebeluşilor, încă de la diversificare!
Carnea de curcan este un aliment uşor de digerat, fără toxine, cu o compoziţie nutritivă bogată de aceea este prima opţiune pentru mămici, când vine vorba de diversificarea alimentaţiei bebeluşilor.

 

5. Pentru că stimulează starea de bine!
Carnea de curcan este singurul tip de carne care conţine triptofan - un aminoacid esenţial capabil să stimuleze sinteza de dopamină, numită şi “hormonul fericirii”.

 

6. Pentru că ajută la combaterea insomniei!
Triptofanul, aflat în compoziţia cărnii de curcan, este substanţa pe care se bazează tratamentele împotriva insomniei.

 

7. Pentru că stimulează imunitatea!
Carnea de curcan conţine zinc suficient astfel încat să o plaseze printre cele mai bune alimente în stimularea imunitară.

 

8. Pentru că ajută împotriva anemiei!
Conţinutul de fier recomandă carnea de curcan printre tipurile de carne care ajută organismul împotriva anemiei.

 

9. Pentru că asigură sănătatea aparatului cardiovascular!
Curcanul are un conţinut scăzut de colesterol, în special cel rău, de aceea consumul cărnii de curcan este benefic pentru o bună funcţionare a aparatului cardiovascular.

 

10. Pentru că ajută la combaterea infertilităţii!
Carnea de curcan atrage după sine creşterea secreţiei de testosteron, de aceea este recomandată în alimentaţia bărbaţilor de peste 35 de ani, pentru combaterea infertilităţii.
 
Informaţii oferite de dr. nutriţionist Anca Pantea-Stoian

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura