Sezonul visinelor este in toi si aceste fructe minunate ne imbie sa preparam deserturi delicioase, perfecte pentru vara. Visinele au un continut bogat in elemente nutritive, saruri minerale si vitamine, asa ca nu trebuie sa ratam ocazia sa le consumam.

Cunoastem cu totii clasica reteta de prajitura cu visine cu blat de pandispan, insa, pentru a iesi putin din tipare, va propunem doua retete inedite cu visine si extrem de gustoase. Iata-le:

Placinta americana cu visine

Ingrediente:
Aluat: 375 gr faina, 180 g unt, 3 linguri de zahar, 1 lingura ulei, 1 galbenus de ou, 4 linguri de apa rece, 1 ou batut (pentru crusta);
Umplutura: 1,3 kg de visine fara samburi, 350-400 g zahar, 75 g de amidon, 15 ml de suc de lamaie, 5 ml de esenta de vanilie.

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la temperatura de 230°C.

Aluat
Se amesteca faina cu zaharul, untul, uleiul, galbenusul si 4 linguri de apa rece si se framanta pana se obtine un aluat. Se formeaza o bila care se lasa la frigider timp de o ora. 2/3 din aluat se pune peste suprafata formei de tarta (astfel incat sa acopere toata suprafata) - tava de 23 cm, acoperita cu hartie cerata - si din restul se formeaza fasii de aprox. 2 cm latime, care se pun pe deasupra sub forma de impletitura.

Umplutura
Puneti visinele fara samburi intr-un bol mare. Amestecati zaharul, amidonul, sucul de lamaie si vanilia, puneti peste visine si mixati cu grija.
Turnati peste aluatul intins in tava umplutura astfel obtinuta. Impletiti fasiile de aluat peste umplutura, sa se vada ca niste zabrele. Ungeti cu oul batut impletitura si presarati zahar peste.
Se coace pentru 15 minute in cuptor la 230°C, apoi se reduce temperatura la  190°C si se coace pentru inca 1 ora sau pana ce se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.


Prajitura crocanta cu visine si rubarba

Ingrediente
225 g de visine fara samburi, 1 kg de rubarba taiata bucatele (proaspata sau congelata), 225 g de zahar, 2 linguri de faina (30 g)
De pus pe deasupra: 225 g faina, 150 g zahar, un praf de nucsoara, un praf de scortisoara, un praf de sare, 75 g unt (taiat cubulete).

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecati rubarba, visinele, zaharul si faina. Turnati intr-o tava patrata de sticla sau ceramica, cu dimensiunea de 20 de cm, unsa cu ulei sau unt.

De pus deasupra:
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, nucsoara, scortisoara si sarea. Cu un blender sau cu mana se amesteca ingredientele cu untul pana devine un aluat faramicios. Formati mici bulgarasi din aluat si presarati peste rubarba amestecata cu visine.

Se coace in cuptor la 190°C pentru 45 de minute sau pana ce se rumeneste si suprafata devine crocanta.


Va uram spor la gatit si pofta buna!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marieta Vlad, 03 iulie 2013

    Unde gasesc in apropierea casei Rubarba? ca as dori sa o incerc pe asta mai romaneasca, daca o fac, va anunt.

  • Fara foto

    Vetuta Bebec, 03 iulie 2013

    Trebuie sa incerc, sa vad cum este, chiar duminica.

  • Fara foto

    Panicz Viorica, 02 iulie 2013

    Trebuie sa le incerc, amindoua mi se par gustoase si usor de preparat.

  • Fara foto

    Ele Sandu, 02 iulie 2013

    folositi in loc de faina: 1/3 faina si 2/3 nuca macinata; amestecati apoi nuca see you zahas tos si tavaliti visinile prin amestec, apoi le presarati peste compozitia care a stat deja la cuptor cam 15 minute; o nebunieeeeeeeee!

  • Fara foto

    Anisoara Florea, 02 iulie 2013

    sa ne spui cum a iesit si daca se poate si niste poze :)

  • Fara foto

    Ionescu Gabriela, 02 iulie 2013

    Prima reteta mi se pare deosebita.O incerc azi.

  • Fara foto

    Nea Alecu, 02 iulie 2013

    Faceti un aluat de pandispan, ungeti o tava neaderenta cu unt,presarati zahar, puneti apoi visinile curatate sa acpopere fundul tavii intr-un strat cel putin , turnati aluatul de pandispan peste, la cuptor si pofta buna.

  • Fara foto

    livia c., 13 iulie 2010

    Deliciosa! Visinele imi plac foarte mult! Dau prajiturilor un gust deosebit.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Interesante retete iar placinta cu visine e o nebunie.....atit cred ca e de buna,am sa o fac si eu cu siguranta.

  • Fara foto

    cristinella_mica (Bucatar) , 29 iunie 2010

    Fiecare merita incercate! Si daca va plicitsiti de visine, puteti sa le inlocuiti oricand cu cirese, capsuni, sau caise. Eu am incercat o data cu struguri si a iesti absolut delicioasa! Spor la gatit, fetelor!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Doua retete delicioase!

  • Fara foto

    maria, 29 iunie 2010

    arata excelent imi plac foarte mult prajiturile cu fructe dar mai ales cele cu visine Bravo

  • Fara foto

    Daniela G., 27 iunie 2010

    MMMMMMMMMMMMMMM delicios suna, bine ia sa incercam . Daca nu ne place rubarba cu ce putem sa o inlocuim?

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Felicitari ! Imi plac ft mult retetele, visinele sunt deliciose !

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Doua retete bine venite, le primim cu drag si multumiri.

  • Fara foto

    Catalina, 24 iunie 2010

    Un deliciu... am salvat retetele si cand voi avea timp liber le voi incerca... multumesc.

  • Fara foto

    Doina, 24 iunie 2010

    Rubarba e o planta care seamana cu sfecla ca aspect, face frunze enorme, din care se consuma coada, dupa indepartarea fibrelor prea groase celulozice. Are un gust acrisor, in compot semanand bine cu visinele. Se spune ca aduc minerale valoroase organismului. Eu am primit doua plantute din Suedia si acum au dimensiuni uriase, sunt foarte usor de crescut si nepretentioase.

  • Admin Gustos.ro

    Laura Iacob (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Doamna Vladina, Găsiţi mai multe detalii despre rubarbă în acest articol: http://www.gustos.ro/articole/sfaturi-practice/va-place-rubarba.html La comentariile articolelor găsiţi mai multe amănunte despre locurile de unde se poate cumpăra rubarba. Toate cele bune!

  • Fara foto

    vladina, 24 iunie 2010

    Scuze,sunt profan-ce inseamna rubarba?Si daca este ceva exotic,intr-un orasel de provincie se poate gasi?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Ma tenteaza placinta americana cu visine si sigur am sa o testez.Felicitari pentru articol,foarte bine venit.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Ce poate fi mai gustos in aceasta perioada a cireselor si visinelor, decat aceste minunate dulciuri cu fructe ? Minunate si gustoase....

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    2 idei care merita testate.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Apetisante si gustoase retetele prezentate..

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Retete delicioase,merita testate!