Prajitura cu visine, in doua variante delicioase

Sezonul visinelor este in toi si aceste fructe minunate ne imbie sa preparam deserturi delicioase, perfecte pentru vara. Visinele au un continut bogat in elemente nutritive, saruri minerale si vitamine, asa ca nu trebuie sa ratam ocazia sa le consumam.

Prajitura cu visine, in doua variante delicioase

Cunoastem cu totii clasica reteta de prajitura cu visine cu blat de pandispan, insa, pentru a iesi putin din tipare, va propunem doua retete inedite cu visine si extrem de gustoase. Iata-le:

Placinta americana cu visine

Ingrediente:

Aluat: 375 gr faina, 180 g unt, 3 linguri de zahar, 1 lingura ulei, 1 galbenus de ou, 4 linguri de apa rece, 1 ou batut (pentru crusta);

Umplutura: 1,3 kg de visine fara samburi, 350-400 g zahar, 75 g de amidon, 15 ml de suc de lamaie, 5 ml de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la temperatura de 230°C.

Aluat

Se amesteca faina cu zaharul, untul, uleiul, galbenusul si 4 linguri de apa rece si se framanta pana se obtine un aluat. Se formeaza o bila care se lasa la frigider timp de o ora. 2/3 din aluat se pune peste suprafata formei de tarta (astfel incat sa acopere toata suprafata) - tava de 23 cm, acoperita cu hartie cerata - si din restul se formeaza fasii de aprox. 2 cm latime, care se pun pe deasupra sub forma de impletitura.

Umplutura

Puneti visinele fara samburi intr-un bol mare. Amestecati zaharul, amidonul, sucul de lamaie si vanilia, puneti peste visine si mixati cu grija.

Turnati peste aluatul intins in tava umplutura astfel obtinuta. Impletiti fasiile de aluat peste umplutura, sa se vada ca niste zabrele. Ungeti cu oul batut impletitura si presarati zahar peste.

Se coace pentru 15 minute in cuptor la 230°C, apoi se reduce temperatura la 190°C si se coace pentru inca 1 ora sau pana ce se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.

Prajitura crocanta cu visine si rubarba

Ingrediente

225 g de visine fara samburi, 1 kg de rubarba taiata bucatele (proaspata sau congelata), 225 g de zahar, 2 linguri de faina (30 g)

De pus pe deasupra: 225 g faina, 150 g zahar, un praf de nucsoara, un praf de scortisoara, un praf de sare, 75 g unt (taiat cubulete).

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amestecati rubarba, visinele, zaharul si faina. Turnati intr-o tava patrata de sticla sau ceramica, cu dimensiunea de 20 de cm, unsa cu ulei sau unt.

De pus deasupra:

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, nucsoara, scortisoara si sarea. Cu un blender sau cu mana se amesteca ingredientele cu untul pana devine un aluat faramicios. Formati mici bulgarasi din aluat si presarati peste rubarba amestecata cu visine.

Se coace in cuptor la 190°C pentru 45 de minute sau pana ce se rumeneste si suprafata devine crocanta.

Va uram spor la gatit si pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor