Sezonul visinelor este in toi si aceste fructe minunate ne imbie sa preparam deserturi delicioase, perfecte pentru vara. Visinele au un continut bogat in elemente nutritive, saruri minerale si vitamine, asa ca nu trebuie sa ratam ocazia sa le consumam.
Cunoastem cu totii clasica reteta de prajitura cu visine cu blat de pandispan, insa, pentru a iesi putin din tipare, va propunem doua retete inedite cu visine si extrem de gustoase. Iata-le:
Placinta americana cu visine
Ingrediente:
Aluat: 375 gr faina, 180 g unt, 3 linguri de zahar, 1 lingura ulei, 1 galbenus de ou, 4 linguri de apa rece, 1 ou batut (pentru crusta);
Umplutura: 1,3 kg de visine fara samburi, 350-400 g zahar, 75 g de amidon, 15 ml de suc de lamaie, 5 ml de esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la temperatura de 230°C.
Aluat
Se amesteca faina cu zaharul, untul, uleiul, galbenusul si 4 linguri de apa rece si se framanta pana se obtine un aluat. Se formeaza o bila care se lasa la frigider timp de o ora. 2/3 din aluat se pune peste suprafata formei de tarta (astfel incat sa acopere toata suprafata) - tava de 23 cm, acoperita cu hartie cerata - si din restul se formeaza fasii de aprox. 2 cm latime, care se pun pe deasupra sub forma de impletitura.
Umplutura
Puneti visinele fara samburi intr-un bol mare. Amestecati zaharul, amidonul, sucul de lamaie si vanilia, puneti peste visine si mixati cu grija.
Turnati peste aluatul intins in tava umplutura astfel obtinuta. Impletiti fasiile de aluat peste umplutura, sa se vada ca niste zabrele. Ungeti cu oul batut impletitura si presarati zahar peste.
Se coace pentru 15 minute in cuptor la 230°C, apoi se reduce temperatura la 190°C si se coace pentru inca 1 ora sau pana ce se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.
Prajitura crocanta cu visine si rubarba
Ingrediente
225 g de visine fara samburi, 1 kg de rubarba taiata bucatele (proaspata sau congelata), 225 g de zahar, 2 linguri de faina (30 g)
De pus pe deasupra: 225 g faina, 150 g zahar, un praf de nucsoara, un praf de scortisoara, un praf de sare, 75 g unt (taiat cubulete).
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecati rubarba, visinele, zaharul si faina. Turnati intr-o tava patrata de sticla sau ceramica, cu dimensiunea de 20 de cm, unsa cu ulei sau unt.
De pus deasupra:
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, nucsoara, scortisoara si sarea. Cu un blender sau cu mana se amesteca ingredientele cu untul pana devine un aluat faramicios. Formati mici bulgarasi din aluat si presarati peste rubarba amestecata cu visine.
Se coace in cuptor la 190°C pentru 45 de minute sau pana ce se rumeneste si suprafata devine crocanta.
Va uram spor la gatit si pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii