Prima reteta care mi-a iesit

Saptamana trecuta am fost foarte curiosi si v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care este prima reteta care v-a iesit bine. Am primit raspunsuri de la cei mai cu vechime in ale gatitului sau cei mai noi in acest domeniu si am realizat un articol despre asta.

Prima reteta care mi-a iesit

Taberele s-au impartit in doua: cei care au incercat sa pregateasca pentru prima data o reteta mai simpla si cei care au vrut sa impresioneze din prima (si le-a si iesit!).

In prima tabara s-a inceput cu retete de ciorbe sau supe, salata orientala sau cartofi prajiti. Gynycola ne povesteste: “Imi aduc aminte toata viata: parca ar fi azi. Socrii mei mi-au zis... azi gatesti tu, ti-am taiat o gaina! Va dati si voi seama, aveam doar 19 ani si jumatate, nu stiam de unde sa incep si unde sa termin. Am pus sa fac o ciorba din maruntaie (gat, spate aripi, inimioara, ranza), iar din pulpe si piept am facut o tocana de ceapa. Hmm, la toti le-a placut... si m-am bucurat foarte mult!”

O alta utilizatoarea TPU.ro isi aduce aminte de prima reteta preparata la varsta de... 7 ani: “Tocanita de cartofi, aveam 7 ani, si am fost extraordinar de mandra, pentru ca intamplator mama a venit cu o colega de servici, pe care a servit-o cu mancarea facuta de mine. Am plesnit de mandrie, pentru ca doi "oameni mari" cu experienta, (mama era o foarte buna bucatareasa) m-au laudat.”

In cealalta tabara, restul s-au incumetat la retete mult mai spectaculoase, cum ar fi sarmale, deserturi simandicoase sau chiar... ciulama de pui cu sos de visine, dupa cum ne povesteste Mihaela: “Prima reteta reusita a fost ciulamaua de pui cu sos de visine. A fost un succes, toata lumea (adica familia, caci pe ei faceam experimente) a fost foarte multumita de rezultat. Cred ca aceasta reusita a fost un impuls pentru viitor.”

Eileen ne face pofta cu primele deserturi pe care a incercat sa le pregateasca: “Hmm... am facut niste deserturi pentru revelion, gen jeleu cu struguri si capsuni, rulada cu mure si briose cu ciocolata iar de atunci am mai facut retete, nu toate mi-au iesit, dar experienta e mama succesului in gatit.”

Pentru voi care a fost prima reteta care v-a iesit bine?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise