Cu siguranta, si voua vi s-a intamplat cel putin o data sa vreti sa faceti o prajitura cu ciocolata si sa va lipseasca ingredientul principal. Poate ca v-ati gandit in acele momente cu ce ati putea inlocui ciocolata, si probabil ca primul inlocuitor la care v-ati gandit a fost pudra de cacao. Totusi, putem spune ca pudra de cacao este un inlocuitor fidel al ciocolatei neindulcite?
 
Pentru a raspunde acestei intrebari, este necesar sa cunoastem in amanunt cele doua ingrediente. Pudra de cacao rezulta din fermentarea, uscarea si prajirea boabelor de cacao. Pudra de cacao are un continut scazut de grasimi, iar uneori da aciditate produsului. Ciocolata neindulcita isi are originea, la fel ca si pudra de cacao, in boabele de cacao macinate, insa, fata de pudra de cacao, ciocolata neindulcita contine si unt de cacao.
 
In general, nu se recomanda subtituirea ciocolatei neindulcite cu pudra de cacao, deoarece pentru a ajunge la aceeasi aroma de ciocolata, vom avea nevoie de mai putina pudra de cacao decat ciocolata neindulcita, aroma de cacao fiind mai concentrata in pudra de cacao.
 
Asadar, daca este neaparata aceasta inlocuire, trebuie sa tineti cont de acest secret si sa ajustati cantitatile ingredientelor din desert pentru a echilibra concentratia mare de aroma de cacao pe care o are pudra de cacao cu nivelul mai ridicat al grasimilor din ciocolata neindulcita. In cazul in care aveti la indemana doar pudra de cacao, nu uitati sa adaugati mai multe grasimi (unt, ulei) pentru ca desertul sa iasa exact ca in cazul in care ati folosi ciocolata.

Voi ce alte trucuri mai cunoasteti? :-)

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 21 august 2014

    de tinut minte la ce ajuta