Cei mai multi dintre noi isi amintesc de acest desert minunat care ne-a incantat copilaria: friganelele. Un mic-dejun absolut incantator, atat pentru copii cat si pentru adulti, friganelele pot fi asortate cu fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata. De asemenea, ele pot fi un desert rapid pentru ocazii neasteptate.
Ingrediente
3 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft
1 ou mare
125 ml de lapte
ulei vegetal pentru prajit
3 linguite de zahar si zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Bateti oul cu laptele intr-un bol, folosind o furculita, pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul (puteti pune si un strop de sare).
Inmuiati painea in amestecul de lapte si ou pentru cateva secunde, pe ambele parti.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, este bine sa puneti mai mult ulei, ca friganelele sa se scufunde cu totul in baia de ulei. Prajiti feliile de paina pana devin aurii si crocante.
Scoateti din tigaie cu o spatula si puneti pe servetele de hartie astfel incat sa se absoarba excesul de ulei. Se servesc calde, se pot presara cu zahar pudra si se pot sevi alaturi de fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata.
Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic si Clasic Extrasoft.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii