Redescopera desertul copilariei: friganele

Cei mai multi dintre noi isi amintesc de acest desert minunat care ne-a incantat copilaria: friganelele. Un mic-dejun absolut incantator, atat pentru copii cat si pentru adulti, friganelele pot fi asortate cu fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata. De asemenea, ele pot fi un desert rapid pentru ocazii neasteptate.

Redescopera desertul copilariei: friganele

Ingrediente

3 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft

1 ou mare

125 ml de lapte

ulei vegetal pentru prajit

3 linguite de zahar si zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Bateti oul cu laptele intr-un bol, folosind o furculita, pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul (puteti pune si un strop de sare).

Inmuiati painea in amestecul de lapte si ou pentru cateva secunde, pe ambele parti.

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, este bine sa puneti mai mult ulei, ca friganelele sa se scufunde cu totul in baia de ulei. Prajiti feliile de paina pana devin aurii si crocante.

Scoateti din tigaie cu o spatula si puneti pe servetele de hartie astfel incat sa se absoarba excesul de ulei. Se servesc calde, se pot presara cu zahar pudra si se pot sevi alaturi de fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic si Clasic Extrasoft.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise