Cei mai multi dintre noi isi amintesc de acest desert minunat care ne-a incantat copilaria: friganelele. Un mic-dejun absolut incantator, atat pentru copii cat si pentru adulti, friganelele pot fi asortate cu fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata. De asemenea, ele pot fi un desert rapid pentru ocazii neasteptate.

Ingrediente

3 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft
1 ou mare
125 ml de lapte
ulei vegetal pentru prajit
3 linguite de zahar si zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Bateti oul cu laptele intr-un bol, folosind o furculita, pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul (puteti pune si un strop de sare).

Inmuiati painea in amestecul de lapte si ou pentru cateva secunde, pe ambele parti.

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, este bine sa puneti mai mult ulei, ca friganelele sa se scufunde cu totul in baia de ulei. Prajiti feliile de paina pana devin aurii si crocante. 

Scoateti din tigaie cu o spatula si puneti pe servetele de hartie astfel incat sa se absoarba excesul de ulei. Se servesc calde, se pot presara cu zahar pudra si se pot sevi alaturi de  fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic si Clasic Extrasoft.

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • PRICOPE FLORENTINA

    PRICOPE FLORENTINA (Maestru bucatar) , 03 decembrie 2010

    Aceasta reteta am pregatit-o de multe ori pentru copiii mei cand erau mai mici ...dar si acum o pregatesc pentru mine...!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    Aveti dreptate ,aceasta reteta o pregatea si mama mea atunci cand avea putin timp la dispozitie sa pregateasca ceva dulce !