Reţeta bucovineană Borş de sfeclă roşie

Ne bucurăm să vă prezentăm reţeta borşului de sfeclă roşie, care face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” din care face parte şi Gustos.ro ca partener media. Reţeta este primită de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judeţul Suceava (Bucovina).  

Reţeta bucovineană Borş de sfeclă roşie

Ingrediente şi mod de preparare:
-se coc în cuptor 4 sfecle roşii
-se taie mărunt o ceapă şi un morcov şi o jumătate de kg de cartofi
-se face o dirasală din două ouă şi o cană de smântână
-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei şi bulion de roşii câte o lingură
-se pune la fiert în 3 litri de apă
-dupa ce au fiert legumele se pun tăiţei
-se adaugă 1 litru de borş de putină
-se dă deoparte şi se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute
-se dă de pe foc se adaugă sfecla roşie coaptă, curăţată şi dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
-se adauga leuştean după gust

Produsul “Borş de sfeclă roşie” poate fi degustat la un preţ promoţional, în perioada 25 februarie - 3 martie 2013, zilnic, între orele 16 - 21, la restaurantul Bucătăraşul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii - P-ţa Sf. Vineri).
 
Mai multe detalii despre proiect găsiţi aici şi aici.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise