Pentru multi, fara drob nu exista Paste. Si poate pare un fel de mancare complicat, dar adevarul este altul. Nu doar ca drobul e destul de simplu de facut, odata ce ai gasit o reteta buna, dar sunt si foarte multe variante pe care poti sa le incerci! Drobul este combinatia perfecta de reteta pentru Paste, imbina aroma si gustul inconfundabil al carnii de miel cu ouale specifice acestei sarbatori, toate presarate cu multa verdeata primavaratica.

 

Pornind de la clasicul drob de miel, pana la cel de linte sau de ciuperci, alegerea e a ta. Noi iti propunem cateva retete. Daca le incerci, nu uita sa ne spui cum au iesit!


Drob de miel cu verdeata


Ingrediente:
maruntaie de miel si prapurele de miel, 3-4 cepe, 6-7 oua, verdeata, ceapa verde multa, sare, piper,
miez de franzela inmuiat in lapte

Mod de preparare:
Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu ceapa inabusita, verdeata toccata marunt, miezul de franzela inmuiat in lapte. Din cele 7 oua, 3 se fierb tare si se toaca, sau se dau prin masina, iar celelalte 4 oua se amesteca bine cu compozitia, se pune sare si piper. Se aranjeaza prapurele intr-o tava unsa cu unt, dupa ce a fost tinut mai intii in apa calduta ca sa se desfaca si sa-i iasa tot singele. Se pune compozitia la mijloc, se niveleaza si se acopera cu marginile prapurelui. Se unge cu grasime pe deasupra si se da la cuptor cu o jumatate de ora inainte de a servi masa, daca se serveste cald. Daca se serveste ca si aperitiv, se poate servi rece, stropindu-se cu zeama de lamaie.


Drob de linte

(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre miruna24)

Ingrediente:
500 g linte, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, 2 felii de paine, verdeata, sare, piper, 100 ml ulei.

Mod de preparare
Lintea se pune in apa rece pt. 2 ore. Se fierbe apoi in alta apa, cu sare. Apa sa treaca doar cu putin peste linte. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Cand este aproape rece se pune si painea in acelasi vas, ca sa se inmoaie. Intre timp se fierb morcovii si cartofii in apa cu sre, Se caleste ceapa care a fost tocata marunt in 1/2 cantitate de ulei. Se scurg de apa morcovii si cartofii si se pun peste linte, impreuna cu ceapa, verdeata si sare si pier dupa gust. Se mixeaza totul si se toarna in forma de cozonac unsa cu ulei. Se coace cca 20' in cuptorul peincalzit.

Mentiuni:
Poti proceda la fel inlocuind lintea cu 500g fasole uscata.
Se taie rece si se serveste cu muratura sau salata.
Daca raman bucatele de morcov nemixate lasa-le caci arata f. bine.


Drob din carne tocata de porc sau vita
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre Beatrice)

Ingrediente:
500 gr carne tocata de care vrei, porc, vita sau combinata... Multa verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde), 3 oua, 3-4 linguri pesmet, o jumate cana de cascaval ras, sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti ou batut cu un pic de lapte... Dati la cuptor..


Drob de miel cu branza si alune
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre Sidy)

Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel (rinichi, ficat, plamani, splina), 150 g branza de oaie, 100 g pesmet, 10 legaturi ceapa verde, 100 g alune pisate, 4 legaturi marar, 2 ardei, 4 oua crude, 2 oua fierte tari, sare, piper, 5 linguri ulei

Mod de preparare:
Fierbi maruntaiele in apa cu sare timp de 30 de minute, apoi le scoti si le tai marunt. Tai jumatate din cantitatea de ceapa marunt si o calesti in ulei. O amesteci apoi cu tocatura de maruntaie, 2 oua crude, alunele, mararul tocat, sare si piper dupa gusto.

Intr-o tava de chec imbracata cu hartie pergament asezi un strat de tocatura, iar deasupra restul de ceapa tocata, amestecata cu celelalte oua crude, pesmetul, ardeii taiati marunt, branza rasa si ouale fierte taiate cubulete.

Deasupra asezi in strat restul de umplutura si nivelezi. Decorezi drobul cu inele si codite de ceapa verde si acoperi cu hartie pergament si il dai la cuptor pentru 35-40 de minute.


Drob de ciuperci

Ingrediente:
1-1,2 Kg ciuperci, 3-4 cepe mari, 4 leg pătrumjel, 4 legaturi marar, 200 ml ulei, 8 linguri cu varf gris, 7 oua

Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se taie cuburi de 1 cm, se pun in apa clocotita si se fierb 15 minute, dupa care se strecoara. Ceapa se taie solzisori si se caleste puţin in ulei. Verdeata se taie marunt. Intr-un vas se pun ciupercile strecurate, dupa ce s-au racit, ceapa calita, verdeata, grisul si ouale se amesteca si se adauga sare si piper dupa gust. Se pune intr-o tava neunsa si netapetata (e suficient uleiul in care s-a calit ceapa) si se da la cuptor la foc potrivit 40 - 45 minute. Se scoate se pune deasupra cascaval ras, eventual dupa gust se pot pune si rondele de rosie si se mai da la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Toate retetele sunt interesante !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Si eu la drob folosesc multa verdeata si e super .

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Imi lasa gura apa.Nici eu nu sunt inebunita dupa carnea de mel, dar drobul nu imi l,fie de porc, fie de vitel

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Aveti dreptate in privinta ca nu e Paste fara drob. In fiecare an am facut dar cum nu suntem prea buni prieteni cu carnea de miel intotdeauna ramanea o cantitate considerabila si il aruncam ( pacat ,dar ce sa fac? ) Acest an am hotarat sa nu mai folosesc miel si am facut drobul cu carne de porc ( am avut pastrat in congelator toate bucatelele de grasime si pielite ce cad cand curat carnea , pentru ca nu ne place , asa ca am folosit aceste bucatele si cu inca putina carne macra , si clar , multa,multa verdeata : patrunjel verde, putin marar verde, o legatura buna de usturoi verde si alte doua de ceapa verde. A iesit un drob excelent ce s-a terminat de data asta foarte repede , a doua zi de Paste(luni) deja nu mai ramasese nimic. Asa ca de acum stiu , lasam mielul pentru cei ce-l adora si noi papam purcelas si puiut. Toate cele bune tuturor "gustoaselor" si desigur "gustosilor".

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte bune retetele, am facut drob de miel si ceva asemanator cu reteta din carne de porc, cu multa verdeata, a fost un deliciu!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte bune retetele, am facut drob de miel si ceva asemanator cu reteta din carne de porc, cu multa verdeata, a fost un deliciu!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte bune, eu am facut din miel, dar eu nu mananc nu imi place, pt mine am facut ceva cu carne de porc, aceleasi ingrediente ca in reteta expusa, cu multa verdeata, a fost foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte bune, eu am facut din miel, dar eu nu mananc nu imi place, pt mine am facut ceva cu carne de porc, aceleasi ingrediente ca in reteta expusa, cu multa verdeata, a fost foarte gustos!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Felicitari pentru acest articol si eu am facut drob din carne de porc si de vitel,dar nu am stiut ca pot sa pun si smantana.Pe viitor asa am sa fac.Toate retetele sunt foarte bune.

  • Fara foto

    LILI HOANCIA, 05 aprilie 2010

    Super retete! Am pregatit si eu drob din ficat de pui si putina carne de porc si, intr-adevar, am adaugat cateva linguri de smantana, ceea ce il face mai pufos si mai fin. Spor la bucatarit!

  • Fara foto

    Maria, 03 aprilie 2010

    Wow, am si eu o reteta o s-o vedeti dupa Pasti ptr ca o sa fac poze. E super buna si usoara. Pasti Fericite tuturor! Hristos a inviat!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Toate merita incercate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Ai de unde alege ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Ce de bunatati!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Ce de bunatati!!!

  • Fara foto

    eni dumitru, 01 aprilie 2010

    La drobul de miel se poate adauga si smantana, ii da un gust f. bun si e mai pufos

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    bune retetele ,unele merita incercate.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Foarte bune retete!