Risotto - cum il pregatim?

Risotto e o reteta foarte populara in Italia. Desi legenda risotto-ului a inceput mai mult in gluma, s-a transformat intr-un fel de mancare exotic si foarte cautat. Se spune ca, in 1574, un ucenic care lucra la pictatul sticlei pentru Domul din Milano era tinta batjocurii celorlalti pictori, care radeau de faptul ca ucenicul folosea sofran pentru a colora sticla. Pentru a opri batjocura, baiatul a hotarat sa-i joace o festa mentorului sau si, la nunta acestuia, a adaugat sofran in orez. Invitatilor le-a placut la nebunie si asa s-a nascut reteta de Risotto.

Risotto - cum il pregatim?

Iata si cum poti sa o pregatesti:

Timp de preparare:

1 h (complexitate redusa)

Ingrediente:

1 ceapa, unt pentru prajit, o ceasca orez, 2 1/2 cesti zeama de carne, 1 lingura bulion, sare, piper, sofran

Mod de preparare:

Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se infierbante si orezul, se toarna 2 cesti si jumatate de zeama de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion. Se adauga sare, piper, si un praf de sofran. Se da la cuptor 20 minute pana e absorbita toata zeama, si orezul e potrivit de fiert.

Se rastoarna si se serveste cu parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise