Risotto e o reteta foarte populara in Italia. Desi legenda risotto-ului a inceput mai mult in gluma, s-a transformat intr-un fel de mancare exotic si foarte cautat. Se spune ca, in 1574, un ucenic care lucra la pictatul sticlei pentru Domul din Milano era tinta batjocurii celorlalti pictori, care radeau de faptul ca ucenicul folosea sofran pentru a colora sticla. Pentru a opri batjocura, baiatul a hotarat sa-i joace o festa mentorului sau si, la nunta acestuia, a adaugat sofran in orez. Invitatilor le-a placut la nebunie si asa s-a nascut reteta de Risotto.
Iata si cum poti sa o pregatesti:
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 ceapa, unt pentru prajit, o ceasca orez, 2 1/2 cesti zeama de carne, 1 lingura bulion, sare, piper, sofran
Mod de preparare:
Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se infierbante si orezul, se toarna 2 cesti si jumatate de zeama de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion. Se adauga sare, piper, si un praf de sofran. Se da la cuptor 20 minute pana e absorbita toata zeama, si orezul e potrivit de fiert.
Se rastoarna si se serveste cu parmezan ras.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii