Sa revenim pe plaiurile natale unde cascavalul nu e catusi de putin ignorat in retelele specifice. Pentru rulada asta delicioasa ai nevoie de: 1 pachet de unt, 4 linguri de faina, un praf de sare, o cana de lapte (200ml.) 4oua, 300 gr.cascaval Delaco 200 ml. smantana.
Acestea se prepara simplu si repede, dupa cum urmeaza:
Topesti untul pana devine transparent si adaugi praful de sare. Treptat pui cite o lingura de faina si amesteci continuu la foc mic, apoi pui laptele putin cite putin pina se incorporeaza bine. Iei vasul de pe foc si pui ouale unul cite unul pana sunt bine absorbite. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si apoi o dai la cuptor cca. 20min pana se rumeneste frumos.
Scoti si o rastorni pe un prosop umed, rulezi si o lasi cca. 5-10min. Apoi derulezi pe o folie de celofan si presari cascavalul dat pe razatoare si stropesti cu smantana. Rulezi din nou, o legi la capete si o presezi cu ceva greu. Acum o pui la rece si o servesti abia a doua zi. Fiindca se serveste ca aperitiv rece, taindu-se felii.
Te abtii azi, dar maine o sa vezi c-a meritat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii