Cel mai bun aluat de pizza nu duce neaparat spre cea mai buna pizza. Desigur, alegerea ingredientelor si tipului de pizza pe care vrei s-o pregatesti conteaza foarte mult, dar mai e un aspect care e neglijat de foarte multe ori, dar e extrem de important: sosul pentru pizza. Folosim foarte des ketchup din comert sau sos special pentru pizza tot din comert cand, de fapt, putem sa-l preparam in casa, in cateva minute, adaugand un plus de gust pizzei noastre.
Sosul pentru pizza e ingredientul care ii da pizzei aroma unificatoare. Acest sos leaga toate elementele, asa ca trebuie pregatit in functie de toppingurile pe care le alegi si tipul de blat pe care il pregatesti. Pentru a descoperi varianta ideala de sos, va trebui sa faci multe experimente dar, odata ce ai gasit reteta ta preferata, nu vei regreta.
In primul rand, trebuie sa pornesti de la rosii. Sosurile pe baza de rosii sunt cele mai faimoase si e bine sa folosesti rosii cat mai proaspete. Pentru a le prepara, trebuie sa le scoti semintele si sa le tai in cuburi mici. Foloseste blenderul pentru a le transforma intr-o pasta, apoi adauga apa pentru a gasi consistenta si textura ideala. E bine ca pasta de tomate sa fie putin mai groasa. Daca, cumva, pasta ta de rosii devine prea subtire, o poti “scadea”, tinand-o pe foc, pentru a se evapora apa. Daca nu ai rosii proaspete la indemana, poti folosi rosii din conserva (sau pasta de rosii deja preparata).
Apoi, trebuie sa adaugi condimentele. Pregateste o tigaie mare, unde trebuie sa incalzesti putin ulei de masline (extra-virgin, pentru a da o aroma de masline sosului). Dupa ce uleiul s-a incins, adauga putin unt. Odata ce untul s-a topit, adauga ceapa si usturoi, tocate marunt. Daca vrei un gust mai puternic de usturoi, transforma-l intr-o pasta in loc sa-l toci. Cand ceapa si usturoiul s-au calit, adauga pasta de rosii si incorporeaza tot. Dupa cateva secunde, adauga sare, piper si, cand e aproape gata, restul de codimente.
Aici, alegerea ingredientelor ramane la latitudinea ta. Spre exemplu, sosul de pizza italian contine busuioc si oregano. Daca folosesti frunze proaspete, taie-le in bucati mici. Daca folosesti ierburi uscate, sfarama-le intre degete, pentru a elibera aromele. Adauga aceste condimente doar in ultimele minute in care sosul sta pe foc. Alte condimente pe care le mai poti adauga sunt patrunjel, dafin sau piper rosu, paprika, pentru un sos mai condimentat.
Nu uita ca poti adauga si alte ingrediente in sosul de pizza, precum branza rasa, ciuperci, otet balsamic, smantana etc. Totul depinde de gustul tau si poti experimenta cat vrei, pana gasesti reteta ideala.
Tu cum pregatesti sosul pentru pizza?
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii