Sa pregatim pizza in casa - pasul 3: toppingurile

Chiar daca, de obicei, adaugam ingrediente pe pizza dupa regula “ce avem in frigider”, nu trebuie sa uitam ca, in functie de tipul de pizza pe care il dorim, ingredientele pot diferi, iar anumite ingrediente le ofera o aroma mai placuta altora, in vreme ce unele combinatii pur si simplu nu functioneaza.

Sa pregatim pizza in casa - pasul 3: toppingurile

Italienii sunt totusi experti in pregatirea pizzei, asa ca daca doresti sa-ti uimesti familia oferindu-le o pizza italieneasca, foloseste retetele traditionale. Pentru a face o pizza Diavola pune carnati de casa usor afumati, chilli, busuioc, oregano si acopera cu un strat subtire de mozzarella rasa.

 
Cea mai simpla pizza pe care o poti prepara este in mod sigur Margherita. Originala din sudul extrem al Italiei, pe aceasta pizza se pune doar busuioc, oregano si multa mozzarella. Pentru a face o pizza Paesana veritabila pune carnati de casa, ceapa, bacon si mozzarella.
 
Pizza Prosciutto Crudo este poate cea mai des mancata pizza in Italia si are un gust savuros. Toppingurile care vin pe aceasta pizza sunt mozzarella, gorgonzola, carnati de casa afumati si, dupa ce a fost scoasa din cuptor se adauga felii de prosciutto. Daca doresti sa prepari o pizza Prosciutto e funghi trebuie doar sa adaugi ciuperci.
 
Alte doua sortimente de pizza foarte cunoscute in Italia sunt pizza Quattro Formaggi si pizza Quattro Stagioni. Pizza Quattro Formaggi se face adaugand mozzarella, gorgonzola, brie si schweitzer ras. Incearca sa pui branzeturile separat astfel incat gusturile sa nu se amestece. Toppingurile pentru pizza Quattto Stagioni sunt mozzarella, sunca, ciuperci, carciofi si masline negre.
 
In ceea ce priveste pizza cu peste sau fructe de mare, optiunile sunt variata dar, foarte populara este Pizza tonno. Aceasta se face punand mozzarella ceapa si ton. Este bine ca tonul sa fie pus mai tarziu pe pizza decat mozzarella si oregano, pentru a nu se usca prea tare. 

Daca, totusi, te-ai hotarat in ultimul moment sa pregatesti o pizza, poti folosi ce ai la indemana – sunca, bacon sau carnati ramasi de la micul-dejun, mozzarella de la cina de seara... Totusi, daca operezi cu ingrediente deja preparate (carnati deja prajiti, de exemplu), nu uita ca pizza va trebui sa stea mai putin timp in cuptor sau tu va trebui sa adaugi aceste ingrediente cu cateva minute de a opri focul, pentru a nu se arde.

Intotdeauna, e de preferat sa folosesti ingrediente proaspete, de la mozzarella la ciuperci (mai bune proaspete decat in conserva), ardei gras sau usturoi (preferabil sa prepari tu o pasta din usturoi decat sa folosesti usturoi granule sau praf).

Daca hotarasti sa adaugi si niste condimente pe pizza, respectiv ierburi proaspete (precum busuioc sau oregano), e bine sa le strivesti intre degete inainte de a le presara pe pizza, pentru a elibera toate aromele.

Un ultim sfat: daca adaugi ingrediente care contin mult lichid (branza mai moale, ciuperci din conserva, fructe sau legume fierte), scurge-le foarte bine inainte de a le presara pe pizza. Altfel, lichidul in exces se va scurge in aluat si ii va afecta gustul.

Voi ce fel de pizza preferati?

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure