Chiar daca noi consideram salatele mai mult ca un insotitor al felului de mancare principal, putem la fel de bine sa-l consideram chiar fel de mancare la pranz sau seara. Uitati de clasicele salate verzi asezonate cu ulei si otet. Sunt atat de multe variante de salate sanatoase pe care le puteti consuma ca fel principal si le puteti chiar lua la serviciu...
Va propunem o reteta de salata de pui cu portocale si susan. Destul de sofisticata incat sa multumeasca si cele mai mofturoase persoane, destul de sanatoasa incat sa nu va simtiti vinovati dupa ce o consumati. O puteti servi la pranz, cina sau o puteti lua “la pachet” la serviciu, cu dressingul separat, pe care sa-l adaugati abia cand vine ora pranzului.
Iata reteta:
Salata de pui cu portocale si susan
Ingrediente:
o punga de legume congelate diverse, o ceapa rosie mica, condimente, cubulete de piept de pui, o lingura de ulei de masline;
pentru dressing: sucul de la o portocala, o lingurita de coaja de portocala, doua linguri de ulei, o lingurita de mustar dijon, piper
Mod de preparare:
Intr-un bol de salata, adauga legumele congelate, alaturi de ardei gras si feliute de ceapa. Intr-o tigaie, pune la prajit bucatelele de piept de pui in ulei de masline. Atunci cand s-au patruns, adauga ingredientele pentru dressing si tine pe foc inca 1 minut. Toarna sosul peste legume.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii