Chiar daca noi consideram salatele mai mult ca un insotitor al felului de mancare principal, putem la fel de bine sa-l consideram chiar fel de mancare la pranz sau seara. Uitati de clasicele salate verzi asezonate cu ulei si otet. Sunt atat de multe variante de salate sanatoase pe care le puteti consuma ca fel principal si le puteti chiar lua la serviciu...
Va propunem o reteta de salata de pui cu portocale si susan. Destul de sofisticata incat sa multumeasca si cele mai mofturoase persoane, destul de sanatoasa incat sa nu va simtiti vinovati dupa ce o consumati. O puteti servi la pranz, cina sau o puteti lua “la pachet” la serviciu, cu dressingul separat, pe care sa-l adaugati abia cand vine ora pranzului.

Iata reteta:

Salata de pui cu portocale si susan

Ingrediente:

o punga de legume congelate diverse, o ceapa rosie mica, condimente, cubulete de piept de pui, o lingura de ulei de masline;
pentru dressing: sucul de la o portocala, o lingurita de coaja de portocala, doua linguri de ulei, o lingurita de mustar dijon, piper

Mod de preparare:

Intr-un bol de salata, adauga legumele congelate, alaturi de ardei gras si feliute de ceapa. Intr-o tigaie, pune la prajit bucatelele de piept de pui in ulei de masline. Atunci cand s-au patruns, adauga ingredientele pentru dressing si tine pe foc inca 1 minut. Toarna sosul peste legume.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Un articolinteresant!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    O reteta foarte buna.Sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari pentru acest articol.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Carnea de pui alaturi de carnea de vita este eficienta in combaterea simptomelor de oboseala,dureri de cap datorate carentei de fier.Ambele contin acea forma de fier care este usor absorbita de organism.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Interesanta reteta,dar eu as inceca cu legume proaspete,mai ales ca acum se gasesc din plin.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    O reteta delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Interesanta reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

    Suna bine, eu as adauga busuioc.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

    Suna bine, eu as adauga frunze de busuioc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Am pregatit reteta si a iesit delicioasa.

  • Fara foto

    Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

    Sigue o voi incerca, mai ales acum dupa Paste, si mai sigur voi folosi prazul. D-nei Maria Vekas toate urarile de bine si ii multumesc pentru minunatele articole si comentarii din care imi extrag "sfaturi practice".

  • Maria Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Si eu prepar ulei de masline aromat.Iata cateva combinatii : 1.ulei de masline+rozmarin+frunze de dafin+boabe de piper rosu;se preteaza la sosuri pentru carnea de pui; 2.ulei de masline +lamaie verde+boabe de piper verde si negru;pentru salate sau sosuri; 3.ulei de masline+rozmarin+salvie+cimbru+foi de dafin;pentru carne rosie; 4.ulei de masline+busuioc+usturoi+piper verde:la paste; 5.ulei de masline+oregano+miere+cimbru+zeama de lamaie;pentru carne de porc; 6.ulei de masline+nucsoara+cuisoare+petale de trandafir uscate;la preparatele cu branza de capra si masline;

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

    Excelenta reteta.

  • Maria Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    Combinatiile carne-fructe sunt delicioase , sanatoase si sunt cunoscute de sute de ani.Ca o exemplificare, as putea aminti ca pelerinii irlandezi, plecati spre Lumea Noua in 1612 , au sarbatorit primul lor an in America cu friptura de curcan si sos de coacaze,meniu nelipsit de atunci de pe masa americanilor cu ocazia Zilei Recunostiintei,care se sarbatoreste in luna noiembrie.Adevarul este ca totul este chestiune de obisnuinta, principalul este sa incerci. Prepar aceasta reteta cu deosebirea ca fierb la aburi cca.5 minute legumele congelate ,apoi le amestec cu celelalte ingrediente, inclusiv susanul si dressingul.

  • Fara foto

    izabela, 19 aprilie 2009

    Dupa cum arata cred k ii si gustoasa!!!

  • Fara foto

    MARINELA, 18 aprilie 2009

    Super buna reteta!

  • alynapopa84

    alynapopa84 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Interesanta reteta, colorata si savuroasa.

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Renumitul ulei de masline care e bogat in substante fitochimice, vitamina E si grasimi monosaturate, care ajuta la eliminarea colesterolului din artere. Cercetatorii mai sugereaza ca poate control a diabetul, artita reumatoida, atacul cerebral si cancerul de sin si de colon. Eu folosesc uleiul pentru prajitul clatitelor. Nu uit nici de masline pe care le mai adaug intregi sau tocate. Reteta: In ulei de masline adaug pentru 2 saptamini (coaja de portocale, ardei iuti, lamaie verde sau alte combinatii)apoi le strecor. Acest ulei aromat il folosesc la paste, salate sau peste pizza.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    buna ideea, imi place reteta

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    O idee buna ati avut cu aceasta salata ! Chiar ca ar trebui sa ne obisnuim cu mai multe salate in locul vesnicului fel doi, cind in marea majoritate este alcatuit din carne si cartofi . Alte retete de salate mai aveti ??

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Si mie mi se pare interesanta reteta , dar nu vad cand si unde se adauga susanul si nu inteleg cum se pot servi legumele congelatefara a fi trase in tigaie sau fierte in aburi.

  • aec21

    aec21 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Ananas cu rulada de pui imi place, dar portocala sau gutuie cu pui nu! Combinatia de fructe cu carne depinde de gustul fiecaruia.

  • Elena Mihaela Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Delicios!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Combinatiile carne-fructe,peste-fructe sunt reusite.Mie imi plac foarte mult.Eu folosesc ananas la pizza cu carne si este delicioasa combinatia.Gatesc rata cu struguri destul de des.O sa postez reteta - este minunata. O sa incerc negresit si reteta postata de dvs.

  • Fara foto

    nicolae1961 (Bucatar) , 14 aprilie 2009

    Incercati ca in clasica Salata de Boeuf sa adaugati citeva mere acrisoare .Pot inlocui cu succes castraveciurii murati

  • Fara foto

    Monique (Maestru bucatar) , 14 aprilie 2009

    O salata minunata este si cea cu bucatele de pui, salata verde si bucati de grapefruit decojit de pielita. Dresing la alegere.

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

    Desi greu, ar trebui sa scapam de greutatea de a combina fructele cu carnea, macar in ideea ca la urma urmei si rosiile, ardeii, pastaile, desi le numim legume, tot fructe sint. Ca sa nu mai spunem de continutul ridicat in zaharuri (mai ales ardeiul gras) care le face chiar contraindicate in diabet. In privinta vinului potrivit nu am abilitatea de a face o recomandare, dar pot spune ce as bea eu. Vin rece, alb sau roze, demidulce.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

    Sunt delicioase combinatiile carne-fructe;peste-fructe,iar in ceea ce priveste reteta de mai sus,pot sa spun ca este interesanta si trebuie incercata

  • Fara foto

    gigi, 13 aprilie 2009

    Ce fel de vin merge dupa?

  • Paula Negrea

    Paula Negrea (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2009

    Oh, dar aceasta reteta suna foarte bine. Nu inteleg de ce spuneti ca nu se potrivesc fructele la carne. Gasiti foarte multe retete in care se pun fructe si sunt delicioase. Uite, de exemplu, pui cu ananas, pizza hawai, vita cu visine, schnitzel cu sos de coacaze. Sunt foarte multe retete bune. La salate de exemplu, merele verzi sunt delicioase.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Suna bine reteta... dar mai bine fara portocale. Nu stiu de ce, dar niciodata nu am putut asocia carnita cu fructele..

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    N-am preparat niciodata o salata de legume in care sa adaug si legume, dar se pare ca sunt delicioase, din moment ce toata lumea vorbeste despre ele si le recomanda ca fiind delicioase.