Scottiglia este o specialitate din sudul Toscanei si este o tocana preparata la origine din mai multe tipuri de carne, in functie de ce anume aveau localnicii la indemana, fiarta intr-un vas mare alaturi de diverse condimente. Ceea ce inseamna ca exista multe variante ale acestui fel de mancare. In plus, reteta poate fi adaptata la gusturile fiecaruia, fiind foarte versatila.
Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente:
1,5 kg de carne relativ slaba, taiata cubulete, cel putin trei tipuri de carne (ex. vita, porc si pasare)
500 ml de vin rosu sec
1 litru de supa de carne calduta
60 ml de ulei de masline
225 g de rosii fara pielita, din conserva, taiate
1 morcov, o ceapa mica, o bucata de telina - toate tocate
1-2 ardei iuti (optional)
o legatura mica de patrunjel, tocat
sare dupa gust
2 catei de usturoi
ierburi aromatice (in functie de preferinte: busuioc, rozmarin etc.)
cateva felii de paine prajita
Mod de preparare:
Incepeti prin tocarea morcovului, telinei, cepei, patrunjelului si ardeiului iute (daca veti folosi). Sotati legumele acestea intr-o oala mare, cu fundul dublu, atunci cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugati carnea taiata cubulete. Continuati sa gatiti pana ce carnea se rumeneste, apoi adaugati vinul. Lasati amestecul sa fiarba, apoi adaugati rosiile, condimentele dorite si lasati sa fiarba la foc mic pentru 90 de minute sau pana ce carnea se fragezeste, adaugand din cand in cand supa de carne, ca sa nu se usuce.
In timp ce carnea este pe foc, frecati painea cu usturoiul. Cand carnea este facuta, luati de pe foc si pastrati-o calda. Ar trebui sa aiba ceva sos. Turnati niste sos peste bucata de paine, care a fost pusa in farfurie, lasati sa se inmoaie pentru un minut, apoi adaugati si carnea in farfurie. Acest fel de mancare se poate servi cu legume fierte si, bineinteles, cu un pahar de vin rosu sec.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii