Scottiglia, deliciul din sudul Toscanei

Scottiglia este o specialitate din sudul Toscanei si este o tocana preparata la origine din mai multe tipuri de carne, in functie de ce anume aveau localnicii la indemana, fiarta intr-un vas mare alaturi de diverse condimente. Ceea ce inseamna ca exista multe variante ale acestui fel de mancare. In plus, reteta poate fi adaptata la gusturile fiecaruia, fiind foarte versatila.  

Scottiglia, deliciul din sudul Toscanei

Timp de preparare: 3 ore

Ingrediente:

1,5 kg de carne relativ slaba, taiata cubulete, cel putin trei tipuri de carne (ex. vita, porc si pasare)

500 ml de vin rosu sec

1 litru de supa de carne calduta

60 ml de ulei de masline

225 g de rosii fara pielita, din conserva, taiate

1 morcov, o ceapa mica, o bucata de telina - toate tocate

1-2 ardei iuti (optional)

o legatura mica de patrunjel, tocat

sare dupa gust

2 catei de usturoi

ierburi aromatice (in functie de preferinte: busuioc, rozmarin etc.)

cateva felii de paine prajita

Mod de preparare:

Incepeti prin tocarea morcovului, telinei, cepei, patrunjelului si ardeiului iute (daca veti folosi). Sotati legumele acestea intr-o oala mare, cu fundul dublu, atunci cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugati carnea taiata cubulete. Continuati sa gatiti pana ce carnea se rumeneste, apoi adaugati vinul. Lasati amestecul sa fiarba, apoi adaugati rosiile, condimentele dorite si lasati sa fiarba la foc mic pentru 90 de minute sau pana ce carnea se fragezeste, adaugand din cand in cand supa de carne, ca sa nu se usuce.

In timp ce carnea este pe foc, frecati painea cu usturoiul. Cand carnea este facuta, luati de pe foc si pastrati-o calda. Ar trebui sa aiba ceva sos. Turnati niste sos peste bucata de paine, care a fost pusa in farfurie, lasati sa se inmoaie pentru un minut, apoi adaugati si carnea in farfurie. Acest fel de mancare se poate servi cu legume fierte si, bineinteles, cu un pahar de vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise