Cele mai gustoase fripturi de porc sunt cele care mai intai au fost lasate la marinat cel putin 1-2 ore.

Insa, spre deosebire de carnea de pui, carnea de porc reactioneaza diferit la marinare. De exemplu, marinada nu patrunde in carnea de porc decat la suprafata (0,12 cm). 

De aceea, cel mai bine este ca feliile puse la marinat sa fie cat mai subtiri. 

Mai jos ai expuse cateva dintre secretele marinarii carnii de porc:

- Ca si in cazul carnii de pui, inainte de a marina carnea, este bine s-o speli bine si apoi s-o stergi cu un prosop de hartie, pentru a indeparta gustul pe care este posibil sa-l fi luat de la ambalaj.
 
- De asemenea, este bine sa eviti marinarea in recipiente de metal, pentru ca ingredientele marinadei pot interactiona cu metalul si isi pot schimba aroma. Recipientele de plastic sau sticla sunt cele mai bune. Insa, recomandata este marinarea in vid sau in pungi de plastic cu fermoar, pentru ca prin aceste metode porii carnii se deschid mai bine si marinada intra mai adanc in carne.

- Cele mai multe marinade pentru carnea de porc contin alcool (vin, bere, coniac etc.), dar alcoolul nu face decat sa impiedice carnea sa absoarba aromele condimentelor. Este indicat ca alcoolul sa fie mai intai tras in tigaie impreuna cu condimentele. Abia dupa ce se raceste poate fi adaugat peste carne. Prin gatire, alcoolul din vin se evapora, ceea ce inseamna ca nu mai "imbatam" carnea, ci doar o aromam.  

- Cele mai bune lichide pentru marinat carnea de porc sunt cele de ananas, papaia sau ghimbir. Acestea au enzime care inmoaie si fragezesc carnea. In acelasi timp, aceste enzime lucreaza foarte repede, astfel ca puteti pune carnea pe gratar dupa 30 - 60 de minute de marinare.


- Uleiul nu trebuie sa lipseasca din marinada, deoarece acesta contribuie la formarea acelei cruste gustoase care se formeaza la suprafata fripturii de porc. 

- Sarea este cel mai important ingredient al marinadei pentru carnea de porc. Aceasta este cea care fragezeste cel mai bine carnea si, in acelasi timp, este si cea care patrunde cel mai adanc in carne. 

- Usturoiul si ceapa nu trebuie nici ele sa lipseasca. Atunci cand sunt tocate marunt, usturoiul si ceapa dau carnii o savoare aparte. Alte condimente care merg de minune cu carnea de porc: salvie uscata, rozmarin, oregano, chimen macinat.

- Coastele de porc se pot lasa la marinat la temperatura camerei timp de o ora. Muschiul de porc sau ceafa, atunci cand e vorba de bucati mai groase, se lasa la marinat la frigider timp de 1 - 2 zile. 

- Tine minte! Cele mai bune marinade trebuie sa contina obligatoriu urmatoarele ingrediente: sare, ulei, condimente, lichide cu aciditate mare (zeama de lamaie, suc de ananas, otet balsamic sau chiar bauturi carbogazoase fara zahar). 
 
Descopera si secretele marinarii carnii de pui - tot ce trebuie sa stii

Sursa articol: amazingribs.com, wikihow.com
Sursa foto: pinterest.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto