In primul rand, cel mai bun tocator pe care-l poti avea in bucatarie este unul de lemn, in niciun caz de plastic. Pe langa faptul ca arata mult mai bine ca un "fund" de plastic, tocatorul de lemn este si mai practic si sanatos, pentru ca nu vrei ca in mancarea ta sa ajunga bucatele de plastic. Bineinteles, mai exista si alternativa unui tocator de piatra, dar acesta are doua dejavantaje ce-l fac nefrecventabil: este foarte greu si toceste cutitele.
Totodata, incercati sa gasiti un tocator din lemn de fag, acestea fiind cele mai bune.
Un alt aspect la care trebuie sa fiti atenti este ca tocatorul sa aiba o suprafata cat mai dreapta, pentru ca altfel se va misca enervant de mult atunci cand il folositi si apare riscul de accidentare.
- se freaca bine cu un amestec de suc de lamaie si sare grunjoasa;
- se lasa ca acest amestec sa actioneze circa 30 de minute, dupa care se curata cu multa apa calda si se pune la uscat;
- eventual, se baga si 2-3 minute la cuptorul cu microunde;
Periodic, se recomanda sa razuiti suprafata tocatorului cu o bucata de smirghel sau cu lama unui cutit. Apoi, dupa ce e clatit si uscat, tocatorul se freaca cu un pic de ulei de masline, pentru a-l face impermeabil.

In acelasi timp, tocatoarele de lemn pot fi platouri de servire de efect, fiind deja folosite in multe restaurante cu burgeri in meniu.
Sursa foto: jimscherer.com, hklovebites.com
Sursa articol: thekitchn.com, foodal.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii