Sosul guacamole - cum il pregatim?

Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv delicios pentru mese festive sau petreceri intre prieteni. Iata cum se pregateste:

Sosul guacamole - cum il pregatim?

Ingrediente:

2 avocados (simburele scos si luat de pe coaja), 3 linguri de mujdei, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, zeama de la o lamaie, 1 lingurita iaurt, rosii taite cubulete mici

Mod de preparare:

Se amesteca toate si se face o pasta. Dupa preferinta se poate lasa 1 avocado sa nu fie asa piure, adaugindu-se mai la sfirsit, si atunci pasta va avea si bucatele mai mari de avocado.

Se serveste cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" si linga FAJITAS.

Sfaturi extra:

Poti servi guacamole imediat dupa ce il prepari sau il poti pastra chiar cateva zile. Totusi, e recomandat sa-l servesti imediat. Daca vrei totusi sa-l pastrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine sa adaugi o lingurita de suc de lamaie si sa amesteci bine. Asa, sosul nu se va oxida.

Cand il servesti, e bine sa-l pui intr-un bol de lemn. Folosind suc de lamaie, umezeste usor bolul inainte sa adaugi sosul guacamole.

Pentru ca sosul tau sa arate mai festiv, pune o lingurita de smantana in centru, apoi orneaza cu frunzulite de patrunjel si feliute de rosii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine