Sosul guacamole - cum il pregatim?

Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv delicios pentru mese festive sau petreceri intre prieteni. Iata cum se pregateste:

Sosul guacamole - cum il pregatim?

Ingrediente:

2 avocados (simburele scos si luat de pe coaja), 3 linguri de mujdei, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, zeama de la o lamaie, 1 lingurita iaurt, rosii taite cubulete mici

Mod de preparare:

Se amesteca toate si se face o pasta. Dupa preferinta se poate lasa 1 avocado sa nu fie asa piure, adaugindu-se mai la sfirsit, si atunci pasta va avea si bucatele mai mari de avocado.

Se serveste cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" si linga FAJITAS.

Sfaturi extra:

Poti servi guacamole imediat dupa ce il prepari sau il poti pastra chiar cateva zile. Totusi, e recomandat sa-l servesti imediat. Daca vrei totusi sa-l pastrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine sa adaugi o lingurita de suc de lamaie si sa amesteci bine. Asa, sosul nu se va oxida.

Cand il servesti, e bine sa-l pui intr-un bol de lemn. Folosind suc de lamaie, umezeste usor bolul inainte sa adaugi sosul guacamole.

Pentru ca sosul tau sa arate mai festiv, pune o lingurita de smantana in centru, apoi orneaza cu frunzulite de patrunjel si feliute de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise