Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv delicios pentru mese festive sau petreceri intre prieteni. Iata cum se pregateste:
Ingrediente:


2 avocados (simburele scos si luat de pe coaja), 3 linguri de mujdei, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, zeama de la o lamaie, 1 lingurita iaurt, rosii taite cubulete mici

Mod de preparare:


Se amesteca toate si se face o pasta. Dupa preferinta se poate lasa 1 avocado sa nu fie asa piure, adaugindu-se mai la sfirsit, si atunci pasta va avea si bucatele mai mari de avocado.
Se serveste cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" si linga FAJITAS.

Sfaturi extra:

Poti servi guacamole imediat dupa ce il prepari sau il poti pastra chiar cateva zile. Totusi, e recomandat sa-l servesti imediat. Daca vrei totusi sa-l pastrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine sa adaugi o lingurita de suc de lamaie si sa amesteci bine. Asa, sosul nu se va oxida.

Cand il servesti, e bine sa-l pui intr-un bol de lemn. Folosind suc de lamaie, umezeste usor bolul inainte sa adaugi sosul guacamole.
Pentru ca sosul tau sa arate mai festiv, pune o lingurita de smantana in centru, apoi orneaza cu frunzulite de patrunjel si feliute de rosii.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurelia Neacsu, 30 august 2014

    eu traiesc in usa si originalul GUACAMOLEEEEEEEEE nu este reteta care o vedeti voi mai sus in primul rand usturoiul strica gustul fructului de avocado , mai cautati sa gasiti o reteta ferfecta . intrati pe www.mancaruri braziliene .com acolo vedeti toate felurile de sosuri din america de sud .

  • Fara foto

    Mihaela Damian, 07 iulie 2014

    eu l-am facut din un avocado,o rosie,un catel usturoi,doua linguri ulei de masline,zeama de lamaie si sare.a iesit foarte bun.sunt mai multe retete.si cu ceapa,ardei gras,patrunjel.oricum e delicios si sanatos.

  • Fara foto

    Mari Mari, 15 ianuarie 2014

    foarte bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Este o bunatate,zeama de lamaie il ajuta sa nu oxideze si sa se pastreze mai bine !

  • Fara foto

    Deuta (Bucatar) , 12 ianuarie 2012

    L-am facut aseara si l-am servit cu chipsuri Lay's cu sare si un pahar de vin alb!! Combinatia de arome este incredibila!! Il ador!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    O bunatate,am sa incerc si eu.Felicitari pentru articol.

  • Fara foto

    CARMENDIACONESCU, 28 iunie 2009

    Super acest articol chiar azi am sa fac la fripturica acest sos si am sa adaug suc de lamaie ca sa nu se oxideze.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Am sa-l incerc si eu.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Este unul dintre cele mai bune şi mai uşoare sosuri pe care le-am încercat şi se prepara intr-un timp relativ scurt.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    O reteta traditionala mexicana, cu avocado si legume, un dip care merge bine langa chipsuri din malai

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Se pot adauga si cateva lingurite de salsa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Interesant sosul si nu pare greu de preparat.Am servit ceva asemanator.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Nu e complicat si e gustos, am mancat la o cunostinta si mi-a placut.

  • Fara foto

    crista (Maestru bucatar) , 15 martie 2009

    O sa incerc si eu pare interesant

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

    Eu pasez 2 avocado, zeama de lamaie, doua oua fierte, o ceapa tocata marunt si o lingura de ulei de masline. Servit pe paine prajita. E o nebunie. Adevarat ca samburele asezat in mijlocul castronului cu pasta de avocado nu permite oxidarea.

  • Fara foto

    Ecaterina Bebenita, 04 martie 2009

    Incercati si reteta asta: 2-3 avocados o ceapa mica taiata marunt un ardei iute fara seminte dar putin iute sare si zeama de la 2-3 lamii o rosie fara zeama si seminte si ca sa se pastreze fara sa-si schimbe culuarea pune-ti unul dintre simburii de avocado in guacamole.

  • Fara foto

    Marcel, 22 februarie 2009

    Inceraca cu castravete murat taiat cubulete , trebuie mincat in aceasi zi , uita de crackers, piinea prajita ii extra ( crackers=junk food)