Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv delicios pentru mese festive sau petreceri intre prieteni. Iata cum se pregateste:
Ingrediente:


2 avocados (simburele scos si luat de pe coaja), 3 linguri de mujdei, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, zeama de la o lamaie, 1 lingurita iaurt, rosii taite cubulete mici

Mod de preparare:


Se amesteca toate si se face o pasta. Dupa preferinta se poate lasa 1 avocado sa nu fie asa piure, adaugindu-se mai la sfirsit, si atunci pasta va avea si bucatele mai mari de avocado.
Se serveste cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" si linga FAJITAS.

Sfaturi extra:

Poti servi guacamole imediat dupa ce il prepari sau il poti pastra chiar cateva zile. Totusi, e recomandat sa-l servesti imediat. Daca vrei totusi sa-l pastrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine sa adaugi o lingurita de suc de lamaie si sa amesteci bine. Asa, sosul nu se va oxida.

Cand il servesti, e bine sa-l pui intr-un bol de lemn. Folosind suc de lamaie, umezeste usor bolul inainte sa adaugi sosul guacamole.
Pentru ca sosul tau sa arate mai festiv, pune o lingurita de smantana in centru, apoi orneaza cu frunzulite de patrunjel si feliute de rosii.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurelia Neacsu, 30 august 2014

    eu traiesc in usa si originalul GUACAMOLEEEEEEEEE nu este reteta care o vedeti voi mai sus in primul rand usturoiul strica gustul fructului de avocado , mai cautati sa gasiti o reteta ferfecta . intrati pe www.mancaruri braziliene .com acolo vedeti toate felurile de sosuri din america de sud .

  • Fara foto

    Mihaela Damian, 07 iulie 2014

    eu l-am facut din un avocado,o rosie,un catel usturoi,doua linguri ulei de masline,zeama de lamaie si sare.a iesit foarte bun.sunt mai multe retete.si cu ceapa,ardei gras,patrunjel.oricum e delicios si sanatos.

  • Fara foto

    Mari Mari, 15 ianuarie 2014

    foarte bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Este o bunatate,zeama de lamaie il ajuta sa nu oxideze si sa se pastreze mai bine !

  • Fara foto

    Deuta (Bucatar) , 12 ianuarie 2012

    L-am facut aseara si l-am servit cu chipsuri Lay's cu sare si un pahar de vin alb!! Combinatia de arome este incredibila!! Il ador!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    O bunatate,am sa incerc si eu.Felicitari pentru articol.

  • Fara foto

    CARMENDIACONESCU, 28 iunie 2009

    Super acest articol chiar azi am sa fac la fripturica acest sos si am sa adaug suc de lamaie ca sa nu se oxideze.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Am sa-l incerc si eu.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Este unul dintre cele mai bune şi mai uşoare sosuri pe care le-am încercat şi se prepara intr-un timp relativ scurt.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    O reteta traditionala mexicana, cu avocado si legume, un dip care merge bine langa chipsuri din malai

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Se pot adauga si cateva lingurite de salsa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Interesant sosul si nu pare greu de preparat.Am servit ceva asemanator.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Nu e complicat si e gustos, am mancat la o cunostinta si mi-a placut.

  • Fara foto

    crista (Maestru bucatar) , 15 martie 2009

    O sa incerc si eu pare interesant

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

    Eu pasez 2 avocado, zeama de lamaie, doua oua fierte, o ceapa tocata marunt si o lingura de ulei de masline. Servit pe paine prajita. E o nebunie. Adevarat ca samburele asezat in mijlocul castronului cu pasta de avocado nu permite oxidarea.

  • Fara foto

    Ecaterina Bebenita, 04 martie 2009

    Incercati si reteta asta: 2-3 avocados o ceapa mica taiata marunt un ardei iute fara seminte dar putin iute sare si zeama de la 2-3 lamii o rosie fara zeama si seminte si ca sa se pastreze fara sa-si schimbe culuarea pune-ti unul dintre simburii de avocado in guacamole.

  • Fara foto

    Marcel, 22 februarie 2009

    Inceraca cu castravete murat taiat cubulete , trebuie mincat in aceasi zi , uita de crackers, piinea prajita ii extra ( crackers=junk food)