Sufleu cu paine, branza si ceapa

Sufleul este un fel de mancare preparat la cuptor. Numele vine din franceza: „souffle”, care inseamna „a se umfla”. Sufleul poate fi un fel de mancare principal sau poate fi un desert, in functie de ingredientele folosite. In cele ce urmeaza va prezentam o reteta de sufleu ce poate fi servit ca fel principal, este extrem de fin si, desigur, delicios.

Sufleu cu paine, branza si ceapa

6-8 portii

Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute

Ingrediente:

2 linguri de unt si unt pentru ungerea tavii

10 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft, fara coaja si taiate in bucatele de 1 cm

500 ml de lapte cald

1 ceapa mica, taiata in feliute de 6 mm grosime

4 oua cu galbenusul separat de albus

210 grame de branza data prin razatoare

1 lingurita de sare

¼ lingurita de piper negru proaspat macinat

1 praf de nucsoara macinata

1 praf de boia iute

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Ungeti o tava de copt de pentru sufleu de 2-2,5 litri si puneti-o deoparte.

Puneti painea intr-un bol adanc si turnati peste laptele. Puneti de-o parte pana cand lichidul este absorbit. Intre timp, topiti cele 2 linguri de unt intr-o tigaie medie la foc potrivit. Adaugati ceapa si sotati-o pana ce se fragezeste, pentru aprox. 15 minute. Luati de pe foc. Pasati painea cu mainile sau cu o lingura si amestecati cu ceapa prajita.

Intr-un bol mediu, amestecati galbenusurile de ou, ceapa, sarea, piperul, nucsoara si boiaua. Turnati peste amestecul de paine si mixati pana se incorporeaza.

Intr-un bol separat, bateti spuma albusurile de ou, apoi incorporati spuma obtinuta in amestecul de paine in trei etape. Transferati amestecul pentru sufleu in tava de copt si bagati la cuptor pana devine auriu si ferm, 45-50 de minute. Se serveste cu salata verde si morcovi.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise