Sufleul este un fel de mancare preparat la cuptor. Numele vine din franceza: „souffle”, care inseamna „a se umfla”. Sufleul poate fi un fel de mancare principal sau poate fi un desert, in functie de ingredientele folosite. In cele ce urmeaza va prezentam o reteta de sufleu ce poate fi servit ca fel principal, este extrem de fin si, desigur, delicios.
6-8 portii
Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute
Ingrediente:
2 linguri de unt si unt pentru ungerea tavii
10 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft, fara coaja si taiate in bucatele de 1 cm
500 ml de lapte cald
1 ceapa mica, taiata in feliute de 6 mm grosime
4 oua cu galbenusul separat de albus
210 grame de branza data prin razatoare
1 lingurita de sare
¼ lingurita de piper negru proaspat macinat
1 praf de nucsoara macinata
1 praf de boia iute
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungeti o tava de copt de pentru sufleu de 2-2,5 litri si puneti-o deoparte.
Puneti painea intr-un bol adanc si turnati peste laptele. Puneti de-o parte pana cand lichidul este absorbit. Intre timp, topiti cele 2 linguri de unt intr-o tigaie medie la foc potrivit. Adaugati ceapa si sotati-o pana ce se fragezeste, pentru aprox. 15 minute. Luati de pe foc. Pasati painea cu mainile sau cu o lingura si amestecati cu ceapa prajita.
Intr-un bol mediu, amestecati galbenusurile de ou, ceapa, sarea, piperul, nucsoara si boiaua. Turnati peste amestecul de paine si mixati pana se incorporeaza.
Intr-un bol separat, bateti spuma albusurile de ou, apoi incorporati spuma obtinuta in amestecul de paine in trei etape. Transferati amestecul pentru sufleu in tava de copt si bagati la cuptor pana devine auriu si ferm, 45-50 de minute. Se serveste cu salata verde si morcovi.
Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii