Cartofii – fierti, copti sau prajiti. Pare o leguma destul de banala, dar, de fapt, poti inova aceste retete si prepara o garnitura diferita de fiecare data cand ai musafiri. Spune adio banalilor cartofi prajiti alaturi de friptura si incearca retetele pe care ti le propunem noi!
Cartofi copti de doua ori


Reteta incepe precum cea de cartofi copti. Iei cativa cartofi, ii speli bine (dar nu ii decojesti!), ii tai in jumatati si ii tii la cuptor pana cand s-au patruns si sunt moi in interior. Apoi, insa, ii scoti, scobesti interiorul, il amesteci intr-un castron cu smantana, usturoi pisat marunt, condimente dupa gust si bucatele de bacon, umpli cartofii la loc si ii mai dai la cuptor cateva minute. Delicios!


Piure rustic


Si aceasta reteta e similara celei de piure clasic. Se taie cartofii in cubulete, se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierti, se scot, se adauga lapte, unt, sare si alte condimente si se piseaza bine. Apoi, se incorporeaza o mana de masline taiate feliute, cateva feliute de ceapa rosie si branza rasa.


Crochete de cartofi


Se face un piure clasic din cartofi fierti, lapte, unt si sare si se mai adauga 3-4 linguri de faina (la 600 g cartofi) si 3 galbenusuri. Se modeleaza crochete, care se dau prin faina, oua batut si pesmet. Se lasa la frigider sau congelator cateva ore si se prajesc in ulei incins. (reteta inspirata de la Valentina Ionita)

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Felicitari pentru idei !

  • Fara foto

    samo99ro, 08 august 2009

    Piureul, asa cum il fac eu: dupa ce au fiert cartofii, se scurg, se adauga unt si sare (fara lapte) si se freaca bine. Cand piureul este omogen, se adauga 1 sau 2 oua crude intregi (in functie de cantitatea de cartofi) si se bate pureul bine, cu telul in forma de para, cateva minute. Obtineti un piure pufos si foarte gustos.

  • Felicia

    Felicia (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    Chiar cautam o reteta de crochete de cartofi,cred ca aceasta este delicioasa si o sa o incerc.Multumesc!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Din cartofi se pot face foarte multe feluri de garnituri si mancaruri. Cartoful este o leguma de baza. Super articolul!

  • Fara foto

    Macovei Dana, 30 iulie 2009

    Cred ca sunt deliciosi cartofii copti de doua ori. Am sa incerc si eu. Iarna pregatesc in mod obsesiv cartofi copti cu unt si branza. Pur si simplu sunt deliciosi.

  • Michael

    titza (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Mariana, puteai spune ca e o combinatie nepotrivita in loc de "scirbos", cuvant care nu e prea apetisant pe un site culinar! "Pireul rustic" nu mi se pare o reteta similara celui clasic tocmai din cauza acestor adausuri nepotrivite.

  • Fara foto

    mariana, 24 iulie 2009

    Vai de mine: pireul rustic trebuie sa fie ceva scirbos! Masline? Ceapa osie? Si mai si brinza? In fine!!!!

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Cartoful cu coaja inverzita sau cel incoltit poate contine solanina - o substanta toxica care ingerata in cantitati mari poate provoca indigestie.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Pentru a evita sfarmarea cartofilor, treceti-i sub un jet puternic de apa rece imediat dupa curatare.

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Foarte bun articol!!!

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    La noi cartoful e ''leguma casei'' ca sa zic asa fiindca imi place mie mult si am si copii.Iata 10 retete pe care le fac frecvent cu cartofi http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/10-retete-cu-cartofi.html...dar mai stiu si altele :)

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Buna la toate aceasta leguma. Si eu fac iarna, mai des, cartofi copti stropiti cu unt si iaurt natural in loc de smantana cand nu am.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Suna apetisant toate retetele,felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Un articol interesant si bine structurat...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Cartoful face parte din categoria ''mancarea saracului'',dar este un aliment foarte bun si chiar delicios.Felicitari pentru articol.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Trebuie sa fie bun piureul rustic,o sa l incerc cat de curand.Iar crochetele de cartofi sunt o delicatesa......

  • irina

    irina (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Cartofii copti de 2 ori trebuie sa fie deliciosiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Retetele sunt usor de facut si foarte bune.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Este bine-venit un astfel de articol , avand in vedere ca leguma de baza,in alimentatia majoritatii romanilor este cartoful.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Prima reteta este foarte buna si a treia reteta o gatea tata cand era liber dupa o reteta din ziarul "Informatia", daca nu ma insel...dar nu ma insel pentru ca am sunat-o si pe sora mea sa o intreb. Ups!

  • Czompa Nadia

    Czompa (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Imi place reteta de cartofi copti de doua ori. Si cea de crochete pare interesanta. Trebuie incercate mai ales ca folosim cartoful des la prepararea mancarii.