După succesul avut la competiţia internaţională Euro-Asia, Rusia 2011, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Asociaţia Naţională de Gastronomie au participat la competiţia Bucătarul de Aur al Balcanilor cu o echipă regională de Maeştri Bucătari.  Competiţia s-a desfăşurat la Belgrad, Serbia şi a fost organizată de Federaţia Asociaţiilor Culinare din Serbia în parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Echipa României a câştigat cea mai mare distincţie a competiţiei: Trofeul Golden Balkan Chef!

Delegaţia României a fost compusă din următoarele persoane:
Dr. Iulia Drăguţ, preşedintele ACEEA
Radu Zărnescu, coordonatorul delegaţiei ACEEA
Maria Ştefan, manager ACEEA
Maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator ANG
Maestrul Nicolae Guştere, membru fondator ANG
Chef Daniel Cheregi, membru fondator ANG, secretar al ANG

Golden Balkan Chef - proba pe echipe
Antreu: Armonie de peşte din ton, somon şi pangasius
Fel de bază: Piept de raţă cu sos de gutui
Desert: Brânză Camembert cu sos de ciocolată şi mentă
Timpul de lucru a fost de 75 de minute. România s-a clasat pe primul loc, obţinând astfel trofeul Golden Balkan Chef!

Alte distinctii obtinute: la proba Black Box (cutia neagră sau coşul secret) - proba pe echipe, locul II, dupa echipa Croatiei, iar la Golden Balkan Chef - proba individual (Maestrul Mărioara Vîrtop), locul III.

În urma antrenamentelor realizate la Timişoara de către Asociaţia Naţională de Gastronomie, coordonată de Preşedintele Alexandru Nagy, antrenorul echipei din Timişoara,  echipa a fost pregătită pentru a cuceri minim un loc între cei trei învingători! România s-a confruntat cu multe echipe puternice din străinătate, mai ales cu echipele naţionale care au tradiţie în bucătăria internaţională: Serbia, Croaţia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Cipru, Italia, Austria.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

    Super felicitari tuturor! Asa da romani,mergeti mai departe !.....si daca vreti sa mariti echipa sunt alaturi de voi.Ati cistigat pentru ca ati fost originali,inventivi si spiritul vostru de echipa a intregit preparatele culinare.La cit mai multe concursuri si premii!

  • Maria (Bucatar) , 20 aprilie 2011

    Tot Banatu-i fruncea