Trofeul Golden Balkan Chef castigat de Romania

După succesul avut la competiţia internaţională Euro-Asia, Rusia 2011, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Asociaţia Naţională de Gastronomie au participat la competiţia Bucătarul de Aur al Balcanilor cu o echipă regională de Maeştri Bucătari.  Competiţia s-a desfăşurat la Belgrad, Serbia şi a fost organizată de Federaţia Asociaţiilor Culinare din Serbia în parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Echipa României a câştigat cea mai mare distincţie a competiţiei: Trofeul Golden Balkan Chef!

Trofeul Golden Balkan Chef castigat de Romania

Delegaţia României a fost compusă din următoarele persoane:

Dr. Iulia Drăguţ, preşedintele ACEEA

Radu Zărnescu, coordonatorul delegaţiei ACEEA

Maria Ştefan, manager ACEEA

Maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator ANG

Maestrul Nicolae Guştere, membru fondator ANG

Chef Daniel Cheregi, membru fondator ANG, secretar al ANG

Golden Balkan Chef - proba pe echipe

Antreu: Armonie de peşte din ton, somon şi pangasius

Fel de bază: Piept de raţă cu sos de gutui

Desert: Brânză Camembert cu sos de ciocolată şi mentă

Timpul de lucru a fost de 75 de minute. România s-a clasat pe primul loc, obţinând astfel trofeul Golden Balkan Chef!

Alte distinctii obtinute: la proba Black Box (cutia neagră sau coşul secret) - proba pe echipe, locul II, dupa echipa Croatiei, iar la Golden Balkan Chef - proba individual (Maestrul Mărioara Vîrtop), locul III.

În urma antrenamentelor realizate la Timişoara de către Asociaţia Naţională de Gastronomie, coordonată de Preşedintele Alexandru Nagy, antrenorul echipei din Timişoara, echipa a fost pregătită pentru a cuceri minim un loc între cei trei învingători! România s-a confruntat cu multe echipe puternice din străinătate, mai ales cu echipele naţionale care au tradiţie în bucătăria internaţională: Serbia, Croaţia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Cipru, Italia, Austria.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise