Sarbatorile de Pasti se apropie si cu acestea vin si doua zile de post in care se mananca peste. Pentru a va oferi cateva idei de retete delicioase si simple cu peste, ne-am gandit sa cream un meniu simplu, cu doua gustari de peste si un fel principal usor de preparat. Retetele sunt tocmai bune pentru o zi in care pestele domina meniul. Va invitam sa le preparati si sa le degustati.

Sandvis cu ton

Ingrediente
1 conserva de ton bucati, in suc propriu, scursa de apa;
1 conserva mica de fasole alba (200 gr), scursa;
¼ ceasca de sos pesto (sos cu busuioc);
¼ ceasca de maioneza de post;
2 linguri de suc de lamaie;
¼ lingurita de piper negru;
2 frunze de salata;
2 felii de paine prajita.

Preparare

Combinati tonul, fasolea, sosul pesto, maioneza, sucul de lamaie si piperul intr-un bol mediu. Puneti cate o frunza de salata pe fiecare felie de paine prajita si adaugati peste salata amestecul de ton si fasole. Combinatia de paine crocanta, salata, si amestec cremos de ton desavarseste o gustare cu iz mediteranean.


Marinata de sardine


Ingrediente
500 gr de sardine curatate (fara cap);
sucul de la 6 lamai;
2 legaturi de patrunjel;
sare grunjoasa (dupa gust);
ulei de masline (dupa gust);
cateva boabe de piper negru.

Preparare

Curatati pestele si indepartati capetele, inlaturati coloana vertebrala si puneti fileurile de peste intr-un bol. Amestecati sucul de lamaie, patrunjelul tocat, sarea grunjoasa, uleiul de masline, piperul si turnati peste fileurile de sardine. Puneti fileurile in frigider si lasati aproximativ 4 ore, pana ce pestele devine alb. Fileurile pot fi mancate ca atare sau le puteti praji in ulei, ori puteti sa le bagati la cuptor. Aroma data de marinata va desavarsi sardinele aparent banale.


Crap la cuptor pe pat de orez

Ingrediente
1 kg de crap;
1 ceasca de orez;
1 lingurita de faina;
2 linguri de otet de vin;
sare;
piper;
4 linguri de ulei;
1 ceapa tocata marunt.

Preparare
Curatati si spalati pestele, apoi taiati in bucatele pestele, sarati bucatile si lasati-le intr-un castron pentru o jumatate de ora.
Intre timp, prajiti ceapa pana este pe jumatate facuta. Adaugati orezul spalat si lasati sa se prajeasca pana ce devine galben.
Apoi adaugati apa care sa acopere orezul si lasati sa fiarba pentru 5-6 minute. Puneti amestecul de orez si ceapa intr-o tava sau cratita, adaugati sare si piper, apoi puneti bucatile de peste deasupra.
Faceti un sos dintr-o lingurita de faina si doua linguri de otet, turnati peste si puneti la cuptor.
Adaugati apa din cand in cand, atunci cand este nevoie. Serviti cald sau rece.


Va uram pofta buna!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Pentru toate gusturile, avem de unde alege ! Multumesc mult !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2012

    Nu stiu de ce va contraziceti dar sos pesto este facut din patrunjel,busuioc thimine,si boabe de pin prajite si cui ii place adauga usturoi,ardei iute,si ulei se macina totul impreuna din cate stiu eu nu este branza in sos se poate pregati acasa.

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Ador pestele si imi place sa incerc retete noi! Multumesc pentru articol!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Felicitari ,ai de unde alege !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Sanatos pestele, bune retete!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    O bunatate,tot ceea ce este facut cu peste,ma binedispune.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Sunt super toate retetele !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    imi cer scuze Val ca te contrazic dar exista "pesto"cu busuioc fara brinza ,la fel ca si multe alte tipuri de pesto-chiar m-am gindit sa postez citeva in cazul asta .

  • Fara foto

    val, 23 martie 2010

    Pesto de busuioc, ca si multe alte pesto, contine branza!!! E musai sa contina branza! In concluzie aceasta reteta NU ESTE DE POST!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Interesant articol,delicioase retete...

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Felicitari!f.interesante!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Articol bun, retete gustoase. Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Toate retetele cu peste imi plac sunt foarte bune.Felicitari.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Pestele este foarte bun si in primul rand sanatos.Foarte interesante retetele de mai sus.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Un articol foarte util.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Intereante retete!

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Super articolul..si foarte interesante retetele ! Deabea astept sa le pun in practica !