Un meniu cu retete de post simple si accesibile

Desi postul nu este legat doar de aspectul culinar, va prezentam cateva retete pentru un meniu simplu si economic.

Un meniu cu retete de post simple si accesibile

Am ales trei retete care sa formeze un meniu excelent pentru o masa de post, sunt feluri de mancare usor de preparat si sanatoase.

Supa de morcovi cu coriandru sau patrunjel

Ingrediente

4 morcovi mari, taiati in bucati de 2-3 cm

un sfert de ceapa mare, tocata

1 litru de supa de legume

100 g de coriandru sau patrunjel tocat (proaspat)

sare, piper dupa gust

Mod de preparare

1. Puneti morcovii, ceapa, supa de legume si coriandrul sau patrunjelul intr-o oala mare. Fierbeti si lasati pe foc pana cand morcovii se inmoaie, pentru aproximativ 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin.

2. Pasati supa pana devine cremoasa, folosind un blender sau alte ustensile. Se poate reincalzi inainte de servire.

Orez curry

Ingrediente

2 linguri de ulei de masline

1 lingura de usturoi pisat

piper negru dupa gust

1 lingurita de chimion macinat (sau dupa gust)

1 lingura de pudra curry (sau dupa gust)

1 lingura de boia iute (sau dupa gust)

2-3 linguri de bulion

225 ml de apa

1 lingura de sos de soia

220 g de de orez alb

Mod de preparare

1. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati usturoiul, dupa ce se prajeste putin, adaugati piperul, chimionul, pudra de curry si boiaua. Cand mirodeniile incep sa se prajeasca si isi elibereaza aroma, puneti bulionul si putin apa.

2. Mariti focul si adaugati restul de apa si sosul de soia. Chiar inainte ca amestecul sa fiarba, adaugati orezul. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, sau pana se absoarbe lichidul.

3. Luati de pe foc si lasati timp de 5 minute, astfel incat orezul sa continue sa creasca in volum. Se poate servi in combinatie cu legume fierte (mazare, morcovi etc.)

Negresa de post

Ingrediente

450 g de faina

450 g de zahar

150 g de pudra de cacao

1 lingurita de praf de copt

1 lingurita de sare

250 ml de apa

250 ml de ulei

1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 175 de grade C.

2. Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, pudra de cacao praful de copt si sarea. Turnati apa, uleiul vegetal si esenta de vanilie, mixati bine pana se amesteca toate ingredientele. Turnati intr-o tava de copt sau intr-o forma de chec.

3. Coaceti pentru aproximativ 25-30 de minute in cuptorul preincalzit, pana ce suprafata nu mai este lucioasa. Lasati sa se raceasca petru 10 minute inainte de a o taia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi