Un pate sanatos cu legume (de post)

Pateul este un fel de mancare foarte popular. Daca e preparat in casa, este si mai sanatos. Noi va propunem un pate foarte sanatos si gustos, preparat din legume, este foarte bun pentru zilele de post, pentru vegetarieni, dar si pentru orice alta ocazie, ca gustare.

Un pate sanatos cu legume (de post)

Pate de legume

Ingrediente

200 g de seminte de floarea soarelui decojite

200 g de faina

½ lingurita de sare

110 ml de ulei vegetal

2 linguri de zeama de lamaie

1 cartof decojit si taiat bucatele

1 morcov mare, decojit si taiat bucatele

1 ceapa, tocata

1 legatura de frunze de telina, tocata

1 catel de usturoi, decojit

330 ml de apa

½ lingurita de menta uscata

½ lingurita de busuioc uscat

½ lingurita de salvie uscata

½ lingurita de cimbru uscat

½ lingurita de piper negru macinat

½ lingurita de boabe de mustar macinate

cateva felii de paine toast HapiHap, orice sortiment

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Ungeti o tava de copt.

Intr-un robot de bucatarie, amestecati semintele de floarea soarelui, faina, sarea, uleiul vegetal, zeama de lamaie, cartofii, morcovii, ceapa si toate celelalte ingrediente si condimente si amestecati pana devin o pasta fina.

Puneti amestecul in tava de copt si coaceti timp de 1 ora sau pana ce se rumeneste usor. Se serveste calda sau rece intinsa pe felii de paine toast HapiHap, orice sortiment.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura