Pateul este un fel de mancare foarte popular. Daca e preparat in casa, este si mai sanatos. Noi va propunem un pate foarte sanatos si gustos, preparat din legume, este foarte bun pentru zilele de post, pentru vegetarieni, dar si pentru orice alta ocazie, ca gustare.
Pate de legume
Ingrediente
200 g de seminte de floarea soarelui decojite
200 g de faina
½ lingurita de sare
110 ml de ulei vegetal
2 linguri de zeama de lamaie
1 cartof decojit si taiat bucatele
1 morcov mare, decojit si taiat bucatele
1 ceapa, tocata
1 legatura de frunze de telina, tocata
1 catel de usturoi, decojit
330 ml de apa
½ lingurita de menta uscata
½ lingurita de busuioc uscat
½ lingurita de salvie uscata
½ lingurita de cimbru uscat
½ lingurita de piper negru macinat
½ lingurita de boabe de mustar macinate
cateva felii de paine toast HapiHap, orice sortiment
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Ungeti o tava de copt.
Intr-un robot de bucatarie, amestecati semintele de floarea soarelui, faina, sarea, uleiul vegetal, zeama de lamaie, cartofii, morcovii, ceapa si toate celelalte ingrediente si condimente si amestecati pana devin o pasta fina.
Puneti amestecul in tava de copt si coaceti timp de 1 ora sau pana ce se rumeneste usor. Se serveste calda sau rece intinsa pe felii de paine toast HapiHap, orice sortiment.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii