Pateul este un fel de mancare foarte popular. Daca e preparat in casa, este si mai sanatos. Noi va propunem un pate foarte sanatos si gustos, preparat din legume, este foarte bun pentru zilele de post, pentru vegetarieni, dar si pentru orice alta ocazie, ca gustare.


Pate de legume

Ingrediente

200 g de seminte de floarea soarelui decojite
200 g de faina
½ lingurita de sare
110 ml de ulei vegetal
2 linguri de zeama de lamaie
1 cartof decojit si taiat bucatele
1 morcov mare, decojit si taiat bucatele
1 ceapa, tocata
1 legatura de frunze de telina, tocata
1 catel de usturoi, decojit
330 ml de apa
½ lingurita de menta uscata
½ lingurita de busuioc uscat
½ lingurita de salvie uscata
½ lingurita de cimbru uscat
½ lingurita de piper negru macinat
½ lingurita de boabe de mustar macinate
cateva felii de paine toast HapiHap, orice sortiment

Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Ungeti o tava de copt.
Intr-un robot de bucatarie, amestecati semintele de floarea soarelui, faina, sarea, uleiul vegetal, zeama de lamaie, cartofii, morcovii, ceapa si toate celelalte ingrediente si condimente si amestecati pana devin o pasta fina.
Puneti amestecul in tava de copt si coaceti timp de 1 ora sau pana ce se rumeneste usor. Se serveste calda sau rece intinsa pe felii de paine toast HapiHap, orice sortiment.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabi (Bucatar) , 15 martie 2013

    Ceva nu e in regula cu reteta asta. Cum amesteci intr-un robot de bucatarie cartofi si morcovi cruzi taiati bucatele, cu faina, sminte. Poate morcovii si cartofuii se fierb inainte ca sa devina o pasta fina.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2010

    O reteta interesanta,merita incercata !