În România, sunt mii de copii invizibili. Ei sunt copii care nu pot merge la doctor şi la şcoală, sunt copii care sunt abuzaţi sau care nu au acte de identitate, sunt copii care au la rândul lor copii. Sunt copii care pot fi părăsiţi de părinţii lor.

Locul copiilor este în familie, dar 1 din 10 copii este în pericolul de a fi părăsit. Este o cifră dureroasă şi care reflectă doar o parte din realităţile din România.
 
Conform datelor din teren, serviciile de prevenire sunt de cel puţin 10 ori mai ieftine decât cele de protecţie. Cu aceeaşi sumă de bani se pot salva 200 de copii sau se poate plăti doar îngrijirea unuia singur.
 
În acest context, UNICEF a început anul trecut Proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil cu sprijinul Direcţiei Protecţiei Copilului din cadrul Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. În cele 64 de comunităţi selectate au fost identificaţi 12.000 de copii invizibili, iar în acest moment se lucrează pentru rezolvarea problemelor lor. 
 
Mai sunt însă multe lucruri de făcut şi este nevoie de importante resurse financiare pentru ca Proiectul Prima prioritate: Niciun copil invizibil să poată continua şi să fie extins în beneficiul celor mai vulnerabili copii. De aceea, UNICEF cu sprijinul Realitatea TV organizează în perioada 23 iunie - 23 iulie 2012 campania de strângere de fonduri Niciun Copil Invizibil.
 
Cum poţi ajuta?

Momentul cheie al campaniei este emisiunea Trezeşte România - Ediţie specială în beneficiul UNICEF de vineri, 13 iulie 2012, începând cu ora 21:00, la Realitatea TV. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România, va fi gazda emisiunii. Telespectatorii vor avea ocazia să cunoască poveştile unor copii invizibili şi modul în care îi pot sprijini astfel încât să poată să crească alături de părinţii lor. Persoanele care doresc să sprijine copiii invizibili pot:
 
•Trimite un SMS la 8848 în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone;
•Pot suna la 0900 900 230, apel în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziţie de Romtelecom;
•Pot dona online pe www.unicef.ro; 
•Pot face donații în contul UNICEF la orice sucursală BRD-Groupe Société Générale (mentionând cod 09).

Pentru mai multe detalii despre Campania Niciun Copil Invizibil vizitaţi şi www.unicef.ro şi paginile de Facebook SustineUNICEF şi UNICEF Romania.
 

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Nu trebuie sa fim indiferenti,acesti copii trebuie sa aiba sprijinul nostru,sa ajutam fiecare cu cat putem,impreuna suntem o forta ...