De cel putin un an, ne-am obisnuit ca la terase sa vedem acele pahare generoase umplute cu o licoare portocalie si racoritoare, numita Aperol Spritz.

Anul acesta, se schimba moda si e foarte posibil sa vedem din ce in ce mai multe pahare pline de o licoare de un albastru electrizant. Nu va fi vorba de o bautura chimica, ci de un vin spaniol pe nume Gik

Sase tineri vinificatori spanioli au ales struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat cu un colorant alimentar natural, nuanta indigo, si antocian. Acesta din urma este un pigment din sucul plantelor care, in functie de cantitatea in care e folosit, ofera fructelor culoarea rosie, violet sau albastra.

Din strugurii obtinuti astfel, prin fermentatie s-a obtinut un vin de o nuanta albastru safir.

Creatorii acestui vin au toti in jur de 20 de ani si au avut doar o colaborare de 2 ani cu Universitatea din regiunea Basque, pentru a invata cum sa-si perfectioneze reteta acestui tip revolutionar de vin.
 
Culoarea albastra a fost aleasa datorita simbolisticii, pentru ca aceasta reprezinta inovatie si este asociata cu schimbarea.

Noul vin este mai dulce decat vinul rosu sau alb normal, in ciuda faptului ca nu contine zahar.

Pretul este de 11 euro sticla si are un continut de 11.5% alcool. 

Vinul albastru poate fi comandat deja in Spania, Franta, Marea Britanie, Olanda si Germania. 



Sursa articol: telegraph.co.uk
Sursa foto: mashable.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto