Vinul albastru - cea mai noua bautura la moda

De cel putin un an, ne-am obisnuit ca la terase sa vedem acele pahare generoase umplute cu o licoare portocalie si racoritoare, numita Aperol Spritz. Anul acesta, se schimba moda si e foarte posibil sa vedem din ce in ce mai multe pahare pline de o licoare de un albastru electrizant. Nu va fi vorba de o bautura chimica, ci de un vin spaniol pe nume Gik.  Sase tineri vinificatori spanioli au ales struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat cu un colorant alimentar natural, nuanta indigo, si antocian. Acesta din urma este un pigment din sucul plantelor care, in functie de cantitatea in care e folosit, ofera fructelor culoarea rosie, violet sau albastra. Din strugurii obtinuti astfel, prin fermentatie s-a obtinut un vin de o nuanta albastru safir.

Vinul albastru - cea mai noua bautura la moda

Creatorii acestui vin au toti in jur de 20 de ani si au avut doar o colaborare de 2 ani cu Universitatea din regiunea Basque, pentru a invata cum sa-si perfectioneze reteta acestui tip revolutionar de vin.
Culoarea albastra a fost aleasa datorita simbolisticii, pentru ca aceasta reprezinta inovatie si este asociata cu schimbarea.

Noul vin este mai dulce decat vinul rosu sau alb normal, in ciuda faptului ca nu contine zahar.

Pretul este de 11 euro sticla si are un continut de 11.5% alcool.

Vinul albastru poate fi comandat deja in Spania, Franta, Marea Britanie, Olanda si Germania.

Sursa articol: telegraph.co.uk

Sursa foto: mashable.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta