Vinul albastru - cea mai noua bautura la moda

De cel putin un an, ne-am obisnuit ca la terase sa vedem acele pahare generoase umplute cu o licoare portocalie si racoritoare, numita Aperol Spritz. Anul acesta, se schimba moda si e foarte posibil sa vedem din ce in ce mai multe pahare pline de o licoare de un albastru electrizant. Nu va fi vorba de o bautura chimica, ci de un vin spaniol pe nume Gik.  Sase tineri vinificatori spanioli au ales struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat cu un colorant alimentar natural, nuanta indigo, si antocian. Acesta din urma este un pigment din sucul plantelor care, in functie de cantitatea in care e folosit, ofera fructelor culoarea rosie, violet sau albastra. Din strugurii obtinuti astfel, prin fermentatie s-a obtinut un vin de o nuanta albastru safir.

Vinul albastru - cea mai noua bautura la moda

Creatorii acestui vin au toti in jur de 20 de ani si au avut doar o colaborare de 2 ani cu Universitatea din regiunea Basque, pentru a invata cum sa-si perfectioneze reteta acestui tip revolutionar de vin.
Culoarea albastra a fost aleasa datorita simbolisticii, pentru ca aceasta reprezinta inovatie si este asociata cu schimbarea.

Noul vin este mai dulce decat vinul rosu sau alb normal, in ciuda faptului ca nu contine zahar.

Pretul este de 11 euro sticla si are un continut de 11.5% alcool.

Vinul albastru poate fi comandat deja in Spania, Franta, Marea Britanie, Olanda si Germania.

Sursa articol: telegraph.co.uk

Sursa foto: mashable.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise