Food Saver – un aparat practic si economic

De la Cristina Toth si al sau remarcabil blog culinar, Diva in Bucatarie, avem mereu ce invata. Iata ce ne impartaseste Cristina de aceasta data: In timpul verii folosesc foarte rar mancarea din congelator, dar acum, cand toamna si-a reintrat in drepturi, am deschis destul de des congelatorul pentru a-l umple. Il ador pentru ca imi pastreaza legumele si carnea la indemana, pentru zilele in care nu am timp de cumparaturi, iar criza de timp este problema de care ne lovim cu totii din ce in ce mai des.

Food Saver – un aparat practic si economic

Ne confruntam destul de des insa cu o mare problema: mancarea din frigider care se strica atunci cand cumparam foarte multa, din dorinta de a salva drumurile la supermarket in zilele in care stam foarte mult la birou. In acest caz, nu aruncam doar mancarea, putem spune clar ca aruncam banii la gunoi.

Ei bine, daca am folosi Food Saver, am economisi si timp si bani! Este un produs ideal, modern, elegant, atragator si mai presus de toate are marea calitate de a ne pastra alimentele in vid, ceea ce creste perioada de pastrare in congelator. Cu ajutorul lui spunem clar “stop risipei alimentare”!

Cu el mi-am putut pastra chiar si aluatul pentru biscuiti in congelator fara teama ca acesta va lua mirosul acela specific. Daca avem parte de vizita mamei si ne pregateste mai multe sarmale decat am putea manca in 2 zile, putem pastra in vid tot ce este peste masura. Si am sa va spun ca una din prietenele mele isi congeleaza felii din checul facut de mama ei, asa ca pastrat in vid va fi mult mai bun!

Chiar daca am pregatit zarzavat la borcan pentru ciorba, am pus si in pungi pentru vidare legume pentru tocanite (gogosari, ardei gras, morcov ras si telina). Iar acestea imi vor fi de mare ajutor in zilele acelea mohorate in care nu vreau sa ies din casa.

De ce ar trebui sa alegem pastrarea in vid? Raspunsul este foarte simplu: prin vidare in punga nu mai exista aer si acest lucru ajuta la pastrarea alimentelor in conditii mai bune si pentru o perioada de 5 ori mai mare decat o perioada obisnuita.

Si pentru ca tarabele sunt inca pline de legume va recomand sa le pastrati cu ajutorul Food Saver! Veti avea mancaruri savuroase si legume pastrate in cel mai bun si mai sanatos mod.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise