Prelungeste valabilitatea pastei de zahar cu FoodSaver

Un blogger culinar gateste mult. Din toata experienta acumulata in bucatarie de-alungul anilor, cea mai mare nemultumire a mea a fost legata de materia prima cu care imbrac torturile, respectiv pasta de zahar. Pana in momentul de fata nu am reusit sa gasesc o modalitate optima de a o pastra. 

Prelungeste valabilitatea pastei de zahar cu FoodSaver

Invariabil, dupa pregatirea unui tort si acoperirea/decorarea lui cu pasta de zahar raman resturi care ulterior pot fi folosite.

In timp, am incercat diverse variante: am pus restul de pasta de zahar in folie de aluminiu, apoi in folie alimentara dupa care intr-o punga care se sigileaza. Am incercat sa o pastrez intr-o cutie cu capac.

Niciuna dintre variante nu s-a dovedit a fi optima. Pasta de zahar s-a intarit iar in urma framantarii chiar s-a rupt deoarece existau portiuni extrem de uscate.

De fiecare data trebuia sa o arunc iar pentru tortul urmator eram nevoita sa comand din nou.

Problema este ca pentru un tort, comandam 1 kg de pasta de zahar cu care il imbracam dar si alte kg din fiecare culoare pentru decor. In mod evident, resturile ajungeau din nou la cosul de gunoi.

Solutia salvatoare a venit odata cu aparatul FoodSaver cu ajutorul caruia acum ambalez in vid resturile de pasta de zahar, procedeu care prelungeste valabilitatea si ma scuteste de cheltuieli majore.

In felul acesta ma asigur ca pentru fiecare tort am diferite variante de culori pentru ornare iar pasta de zahar se framanta extrem de bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise