TOP 3 cele mai delicioase și simple deserturi cu ciocolată

TOP 3 cele mai delicioase și simple deserturi cu ciocolată

Te pregătești de un moment festiv sau pur și simplu îți place să savurezi preparate delicioase? Ciocolata se numără printre cele mai populare ingrediente folosite pentru pregătirea deserturilor. Este un aliment cu un gust inconfundabil și o aromă capabilă să-i surprindă plăcut chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. De asemenea, este o sursă bogată de antioxidanți, ceea ce garantează echilibrarea funcțiilor organismului.

Deserturile cu ciocolată nu pot lipsi așadar din meniul tău. Sunt variante care îți vor conferi energie și-ți vor răsfăța papilele gustative. Te întrebi care sunt cele mai populare alternative - gustoase și ușor de preparat?

Iată top trei rețete de dulciuri cu ciocolată:

  1. Negresă cu ciocolată

Una dintre cele mai delicioase rețete, de care te vei îndrăgosti imediat. Dacă prezinți intoleranță la gluten, poți încerca ciocolata fără gluten. Este la fel de aromată ca varianta clasică.

Ingrediente:

  • 150g ciocolata fara gluten,
  • 150g unt nesărat,
  • 50 g cacao,
  • 100 ml lapte,
  • 3 ouă,
  • 200g zahăr,
  • 150g făină,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • un praf de sare,
  • esență de vanilie.

Instrucțiuni:

  • Într-un vas mare se topește untul și se amestecă în mod continuu cu zahărul și vanilia până capătă o textură uniformă. Untul trebuie lăsat la temperatura camerei pentru a obține rapid rezultatul dorit.
  • Mai apoi, într-un alt vas se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se adaugă - unul câte unul - peste untul topit. Mai apoi, se adaugă cacaua, făina și praful de copt și se amestecă bine.
  • Albușurile, la care se adaugă și sarea, se bat până când se obține o spumă de consistență ridicată, care nu alunecă de pe vas. Se mixează cu ajutorul unui mixer.
  • În final, cele două creme se amestecă încet. În ultima fază se adaugă și ciocolata tocată mărunt.
  • Pregătește o tavă suficient de spațioasă pentru compoziția rezultată și încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Înainte de a integra crema, plasează o foaie de copt pe suprafața tăvii.
  • Lasă amestecul să coacă în jur de 25-30 de minute. Lasă negresa să se răcească în tavă și servește-o cu frișcă sau înghețată de vanilie, după preferințe. Pentru a-i potența aroma, adaugă la final glazură de ciocolată peste.
  1. Mousse de ciocolată

O variantă fresh, care se topește în gură.

Ingrediente:

  • 200g ciocolată neagră, cu 70% conținut de cacao,
  • 4 ouă,
  • 50g zahăr pudră,
  • 200ml frișcă lichidă, ținută la rece cu cel puțin 24 de ore înainte,
  • un praf de sare.

Instrucțiuni:

Într-un vas bain-marie se amestecă ciocolata și frișca până când se obține un amestec perfect omogen și se adaugă apă fierbinte - în jur de 100 ml.

Compoziția fierbinte se adaugă peste gălbenușurile mixate cu zahăr pudră și se amestecă bine. Albușurile, într-un alt vas, sunt amestecate cu sare și frișcă până când se obține o spumă de consistența unei bezele.

Încorporează ușor amestecul de ouă și ciocolată în crema de bezea cu ajutorul unei spatule.

Pune mousse-ul într-un bol sau în pahare individuale și lăsă-l să se răcească în frigider timp de cel puțin două ore.

3. Cookies cu bucăți de ciocolată

Ingrediente:

  • 200g unt nesărat, la temperatura camerei,
  • 150g zahăr pudră,
  • 2 ouă,
  • 150g ciocolata cu lapte,
  • 400g făină,
  • 1 pliculeț praf de copt,
  • 1 linguriță de sare,
  • esență de vanilie.

Instrucțiuni:

Untul, zahărul și esența de vanilie se amestecă bine și se adaugă cele două ouă, pe rând.

În alt vas, se adaugă făină, sarea și praful de copt. Amestecă încet cele două compoziții și adaugă la final bucățile de ciocolată cu lapte.

Lasă biscuiții la copt 10-12 minute, pânâ când se rumenesc uniform. Alege-ți rețeta preferată și bucură-te de un desert delicios, chiar la tine acasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise