Poți fi maestru în bucătărie, poți prepara cele mai gustoase rețete, însă în cazul torturilor nu este de ajuns să-ți încânți doar papilele gustative, ci și privirea. Tortul are scopul de a aniversa un eveniment, prin urmare trebuie să fie la fel de spectaculos ca și evenimentul în sine și mulți se tem să-l pregătească acasă din acest motiv. Ei bine, dacă ai ustensilele necesare, și tu poți face un tort întocmai ca la cofetărie și, garantat, îți vei surprinde invitații. Pentru ca provocarea să fie mai ușoară, îți dezvăluim câteva trucuri din bucătăria marilor cofetării.

 

Compoziția blatului

Blatul este aspectul care necesită cea mai mare atenție, pentru că acesta trebuie să fie pufos și grandios. Întotdeauna scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte de a te apuca de gătit, astfel încât acestea să ajungă la temperatura camerei. Oul trebuie să fie proaspăt și pentru asta poți să-l pui într-un bol cu apă, iar dacă se va lăsa pe fundul vasului înseamnă că este proaspăt și-l poți folosi. De asemenea, untul trebuie lăsat la topit și niciodată nu trebuie să-l folosești direct din frigider.

 

Aromele pentru însiropat

Nu te juca cu aromele, ci respectă întocmai indicațiile rețetei. Chiar dacă pare că maeștrii cofetari fac totul din ochi, de fapt, ei cântăresc totul din ochi, pentru că dezvoltă această calitate, însă tu chiar trebuie să pui ingredientele pe cântar. De asemenea, pentru însiroparea blatului, începe întotdeauna cu aroma de vanilie pentru că aceasta intensifică aromele pe care le adaugi ulterior.

 

Rolul cuptorului

Cuptorul trebuie întotdeauna preîncălzit, însă un truc veritabil pe care trebuie să-l știi și obligatoriu să-l aplici este faptul că nu trebuie să deschizi ușa cuptorului cât timp blatul este la copt. Dacă, însă, ai nevoie să întorci blatul pentru o coacere uniformă, atunci așteaptă minimum 20 de minute până să faci manevra. În caz contrar, s-ar putea ca blatul să nu iasă pufos.

 

Tăierea blatului

Niciodată nu tăia blatul atunci când este cald, ci abia după ce s-a răcit complet. Un truc eficient care să te ajute să tăi feliile egale este să învelești blatul într-o folie alimentară și să-l pui în congelator pentru 30 de minute. Apoi, cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire și lungă taie-l cu atenție pe orizontală.

 

Adăugarea cremei

Crema dintre blaturi necesită foarte multă atenție. Poți obține un blat pufos, iar atunci când aplici crema totul să se distrugă. Ceea ce trebuie să știi este că după aplicarea cremei dintre blaturi, înainte de a-l orna pe exterior, tortul trebuie pus în frigider pentru 20-30 de minute. Astfel crema se va întări și eviți alunecarea straturilor de blat când îl îmbraci în cremă.

 

Decorul și ornamentele

Trebuie să știi că prea multă cremă adăugată va încărca tortul, iar prea puțină va lăsa la vedere suprafețe de blat. Pentru a se întinde uniform este necesar să aplici crema în două sau trei straturi subțiri. Un alt aspect important pe care trebuie să-l iei în seamă este faptul că întotdeauna crema trebuie să fie la temperatura camerei atunci când o întinzi pe tort, iar frișca trebuie să fie răcită înainte. Începe întotdeauna cu lateralele tortului și abia la final aplică pe partea superioară. Ultimul pas și cel mai așteptat este ornarea tortului. Dacă folosești ornamente grele, acestea trebuie puse primele și abia apoi poți veni cu cele ușoare. Poți scrie mesaje pe tort cu ajutorul poșurilor de patiserie și-ți poți lăsa imaginația să zburde. Te poți inspira din modelele de ornament de aici.

Foto: Pixabay

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto