Nu e uşor să pregăteşti tortul perfect, asta ştie orice gospodină. Ai nevoie de răbdare şi talent şi de un pic de chimie.
Ca să transformi prepararea unui tort dintr-o corvoadă într-o plăcere, e suficient să urmezi câteva sfaturi. Iată ce credem noi că e important în procesul de creaţie a tortului perfect:
Sfaturi generale:
Probleme frecvente:
Un tort uscat poate fi cauzat de un cuptor prea fierbinte sau de un timp de coacere prea lung.
Un tort prea însiropat poate fi rezultatul unui cuptor care nu e suficient de cald. Asta e de cele mai multe ori rezultatul deschiderii de multe ori a uşii de la cuptor în timpul coacerii. Răbdare!
Ca să nu se lipească tortul de tavă, unge cu unt şi făina suprafaţa acesteia înainte să pui aluatul. Poţi folosi şi hârtie de copt, în special la torturile în straturi. De asemenea, nu te grăbi când îl scoţi din tavă. Lasă-l să se răcească 10 minute, iar mai apoi răstoarnă-l pe o farfurie.
Ce alte sfaturi mai aveţi?
Vezi cele mai tari retete de tort in sectiunea speciala din luna martie.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu