Sfaturi pentru un tort perfect

Nu e uşor să pregăteşti tortul perfect, asta ştie orice gospodină. Ai nevoie de răbdare şi talent şi de un pic de chimie.

Sfaturi pentru un tort perfect

Ca să transformi prepararea unui tort dintr-o corvoadă într-o plăcere, e suficient să urmezi câteva sfaturi. Iată ce credem noi că e important în procesul de creaţie a tortului perfect:

Sfaturi generale:

  • Preîncălzeşte cuptorul cu 20 - 30 de minute mai devreme.
  • Foloseşte o tavă cu dimensiunile exacte din reţetă.
  • Ouăle, untul şi laptele ar trebui folosite la temperatura camerei.
  • Amestecă cu răbdare untul cu zahărul, cel puţin 5 minute. Aşa tortul o să iasă pufos pentru că în compoziţie îşi fac loc mici buzunare de aer.
  • Măsoară făina la limită. Trebuie să fie exact cât scrie în reţetă.
  • Încearcă să coci tortul exact în mijlocul cuptorului.
  • Ţine cuţitul pe care îl foloseşti pentru tăierea tortului sub apă caldă înainte de feliere.
  • Înainte să pui glazura pe blat, asigură-te că acesta este complet răcit. Cel mai mic val de căldură poate strica glazura.

Probleme frecvente:

Un tort uscat poate fi cauzat de un cuptor prea fierbinte sau de un timp de coacere prea lung.

Un tort prea însiropat poate fi rezultatul unui cuptor care nu e suficient de cald. Asta e de cele mai multe ori rezultatul deschiderii de multe ori a uşii de la cuptor în timpul coacerii. Răbdare!

Ca să nu se lipească tortul de tavă, unge cu unt şi făina suprafaţa acesteia înainte să pui aluatul. Poţi folosi şi hârtie de copt, în special la torturile în straturi. De asemenea, nu te grăbi când îl scoţi din tavă. Lasă-l să se răcească 10 minute, iar mai apoi răstoarnă-l pe o farfurie.

Ce alte sfaturi mai aveţi?

Vezi cele mai tari retete de tort in sectiunea speciala din luna martie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise