Nu e uşor să pregăteşti tortul perfect, asta ştie orice gospodină. Ai nevoie de răbdare şi talent şi de un pic de chimie.

Ca să transformi prepararea unui tort dintr-o corvoadă într-o plăcere, e suficient să urmezi câteva sfaturi. Iată ce credem noi că e important în procesul de creaţie a tortului perfect:

Sfaturi generale:
  • Preîncălzeşte cuptorul cu 20 - 30 de minute mai devreme.
  • Foloseşte o tavă cu dimensiunile exacte din reţetă.
  • Ouăle, untul şi laptele ar trebui folosite la temperatura camerei.
  • Amestecă cu răbdare untul cu zahărul, cel puţin 5 minute. Aşa tortul o să iasă pufos pentru că în compoziţie îşi fac loc mici buzunare de aer.
  • Măsoară făina la limită. Trebuie să fie exact cât scrie în reţetă.
  • Încearcă să coci tortul exact în mijlocul cuptorului.
  • Ţine cuţitul pe care îl foloseşti pentru tăierea tortului sub apă caldă înainte de feliere.
  • Înainte să pui glazura pe blat, asigură-te că acesta este complet răcit. Cel mai mic val de căldură poate strica glazura.

Probleme frecvente:

Un tort uscat poate fi cauzat de un cuptor prea fierbinte sau de un timp de coacere prea lung.
Un tort prea însiropat poate fi rezultatul unui cuptor care nu e suficient de cald. Asta e de cele mai multe ori rezultatul deschiderii de multe ori a uşii de la cuptor în timpul coacerii. Răbdare!
Ca să nu se lipească tortul de tavă, unge cu unt şi făina suprafaţa acesteia înainte să pui aluatul. Poţi folosi şi hârtie de copt, în special la torturile în straturi. De asemenea, nu te grăbi când îl scoţi din tavă. Lasă-l să se răcească 10 minute, iar mai apoi răstoarnă-l pe o farfurie.

Ce alte sfaturi mai aveţi?

Vezi cele mai tari retete de tort in sectiunea speciala din luna martie.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto