Nimănui nu îi place să arunce mâncare pentru că se strică, dar toţi o facem. Unul dintre principalele motive pentru această risipă zilnică îl reprezintă condiţiile nepotrivite de păstrare ale alimentelor.
În frigider fructele se păstrează cel mai bine tot în pungi de plastic perforate. Vă recomandăm să le aşezaţi în sertarele de jos. De asemenea e important să depozitaţi fructele separat de legume pentru că împreună riscă să se strice mai repede. De exemplu un măr copt, „îmbolnăveşte” foarte repede orice fruct sau legumă din jurul lui. Dacă observaţi că unul dintre fructe este stricat, trebuie să îl înlăturaţi de lângă celelalte.
Avem un mic sfat şi în ceea ce priveşte prospeţimea fructelor tăiate felii. Ştim cu toţii că ele se înnegresc cel mai repede, deci daca vreţi să le păstraţi arătoase pentru mai mult timp, stoarceţi peste ele un pic de suc de la o lămâie.
Voi ce alte sfaturi pentru păstrarea fructelor proaspete mai ştiţi?
Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparatDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii