Nimănui nu îi place să arunce mâncare pentru că se strică, dar toţi o facem. Unul dintre principalele motive pentru această risipă zilnică îl reprezintă condiţiile nepotrivite de păstrare ale alimentelor.
În frigider fructele se păstrează cel mai bine tot în pungi de plastic perforate. Vă recomandăm să le aşezaţi în sertarele de jos. De asemenea e important să depozitaţi fructele separat de legume pentru că împreună riscă să se strice mai repede. De exemplu un măr copt, „îmbolnăveşte” foarte repede orice fruct sau legumă din jurul lui. Dacă observaţi că unul dintre fructe este stricat, trebuie să îl înlăturaţi de lângă celelalte.
Avem un mic sfat şi în ceea ce priveşte prospeţimea fructelor tăiate felii. Ştim cu toţii că ele se înnegresc cel mai repede, deci daca vreţi să le păstraţi arătoase pentru mai mult timp, stoarceţi peste ele un pic de suc de la o lămâie.
Voi ce alte sfaturi pentru păstrarea fructelor proaspete mai ştiţi?
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu