Datorită evoluţiei tehnologice rapide din ultimii ani, astăzi ne putem bucura de o mulţime de fructe chiar dacă este sau nu sezonul lor: mâncăm struguri sau caise din primăvară până în iarnă. 

Deşi acest belşug fructifer are beneficii evidente, din păcate are şi multe părţi negative. Iată de ce credem noi că e bine să mâncăm în fiecare sezon fructele corespunzătoare acestuia: 

1.Ştim că sunt proaspete!
E destul de evident că acele caserole pline de căpşuni pe care le cumpărăm în decembrie din supermarketuri nu sunt foarte proaspete. Eventual sunt crescute în sere, cu mulţi aditivi şi conservanţi. În schimb, dacă cumpărăm un kilogram de căpşuni la începutul verii din piaţă, avem garanţia că sunt proaspete. 
 
2.Ajutăm mediul înconjurător! Ştim că sună curajos, dar aşa e: de exemplu, ca să ajungă la noi primăvara, strugurii trebuie să parcurgă drumuri lungi, din ţări îndepărtate. Asta înseamnă combustibil consumat şi emisii dăunătoare mediului. Deci cu cât mâncăm fructe sezoniere, care cresc cât mai aproape de noi, cu atât mai bine.
 
3.Ajutăm micii producători locali! Fructele din piaţă, de la ţărani, sunt mai gustoase şi mai sănătoase. Cu cât arată mai natural (nu perfect, ca cele din supermarketuri) , cu atât mai bine.
 
4.Sunt mai ieftine! Fructele sezoniere implică costuri mai mici ca producţie şi implicit ajung la noi mai ieftin.
 
Tu consumi fructe de sezon?
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 5 comentarii
 • Costiniuc_Margareta Rolanda

  Costiniuc_Margareta Rolanda (Bucatar) , 17 aprilie 2013

  DE ACORD!!!!!!!!!!!!!!

 • ENE GETA (Bucatar) , 17 aprilie 2013

  SUNT CELE MAI BUNE SI CELE MAI SANATOASE

 • kok miori

  kok miori (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2013

  E adevarat ca cel mai bine este sa cumparam fructele din piata caci ele sant mai proaspete si mai gustoase,deobicei eu cumpar din piata,numai ca la noi totul vine de la acelesi sucursale nu stiu cat de proaspete pot sa fie fructele,dar sper ca mai bune ca la supermaket.

 • valentina ionita

  valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

  Fructele romanesti au un gust deosebit si sunt sanatoase...

 • constanta proca

  constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2012

  Un articol din care trebuie sa intelegem ca cel mai bine e sa cumparam fructe de la producatorii autohtoni.