Importanţa consumării fructelor de sezon

Datorită evoluţiei tehnologice rapide din ultimii ani, astăzi ne putem bucura de o mulţime de fructe chiar dacă este sau nu sezonul lor: mâncăm struguri sau caise din primăvară până în iarnă. 

Importanţa consumării fructelor de sezon

Deşi acest belşug fructifer are beneficii evidente, din păcate are şi multe părţi negative. Iată de ce credem noi că e bine să mâncăm în fiecare sezon fructele corespunzătoare acestuia:

1.Ştim că sunt proaspete! E destul de evident că acele caserole pline de căpşuni pe care le cumpărăm în decembrie din supermarketuri nu sunt foarte proaspete. Eventual sunt crescute în sere, cu mulţi aditivi şi conservanţi. În schimb, dacă cumpărăm un kilogram de căpşuni la începutul verii din piaţă, avem garanţia că sunt proaspete.

 

2.Ajutăm mediul înconjurător! Ştim că sună curajos, dar aşa e: de exemplu, ca să ajungă la noi primăvara, strugurii trebuie să parcurgă drumuri lungi, din ţări îndepărtate. Asta înseamnă combustibil consumat şi emisii dăunătoare mediului. Deci cu cât mâncăm fructe sezoniere, care cresc cât mai aproape de noi, cu atât mai bine.

 

3.Ajutăm micii producători locali! Fructele din piaţă, de la ţărani, sunt mai gustoase şi mai sănătoase. Cu cât arată mai natural (nu perfect, ca cele din supermarketuri) , cu atât mai bine.

 

4.Sunt mai ieftine! Fructele sezoniere implică costuri mai mici ca producţie şi implicit ajung la noi mai ieftin.

 

Tu consumi fructe de sezon?
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise