Importanţa consumării fructelor de sezon

Datorită evoluţiei tehnologice rapide din ultimii ani, astăzi ne putem bucura de o mulţime de fructe chiar dacă este sau nu sezonul lor: mâncăm struguri sau caise din primăvară până în iarnă. 

Importanţa consumării fructelor de sezon

Deşi acest belşug fructifer are beneficii evidente, din păcate are şi multe părţi negative. Iată de ce credem noi că e bine să mâncăm în fiecare sezon fructele corespunzătoare acestuia:

1.Ştim că sunt proaspete! E destul de evident că acele caserole pline de căpşuni pe care le cumpărăm în decembrie din supermarketuri nu sunt foarte proaspete. Eventual sunt crescute în sere, cu mulţi aditivi şi conservanţi. În schimb, dacă cumpărăm un kilogram de căpşuni la începutul verii din piaţă, avem garanţia că sunt proaspete.

 

2.Ajutăm mediul înconjurător! Ştim că sună curajos, dar aşa e: de exemplu, ca să ajungă la noi primăvara, strugurii trebuie să parcurgă drumuri lungi, din ţări îndepărtate. Asta înseamnă combustibil consumat şi emisii dăunătoare mediului. Deci cu cât mâncăm fructe sezoniere, care cresc cât mai aproape de noi, cu atât mai bine.

 

3.Ajutăm micii producători locali! Fructele din piaţă, de la ţărani, sunt mai gustoase şi mai sănătoase. Cu cât arată mai natural (nu perfect, ca cele din supermarketuri) , cu atât mai bine.

 

4.Sunt mai ieftine! Fructele sezoniere implică costuri mai mici ca producţie şi implicit ajung la noi mai ieftin.

 

Tu consumi fructe de sezon?
 
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura