Sosul de afine: de la friptură la cheescake

Ne place foarte mult sosul de afine pentru că este extrem de versatil: îl punem pe clătite şi prăjituri, ne face îngheţata mai dulce, ne colorează iaurtul de dimineaţă, dar ne transformă şi fripturile la cuptor în cine elegante.

Sosul de afine: de la friptură la cheescake

Cel mai bun e în combinaţie cu un cheescake pufos sau pe un somon norvegian la cuptor!

Vă invităm şi pe voi să profitaţi de acest deliciu dulce-acrişor. Se poate face în două feluri, cu fructele întregi sau cu ele pasate în blender.

 

Ingrediente:

-150 gr zahăr
-O lingură făină de porumb
-Un praf de scorţişoară
-Un praf de sare
-160 ml apă
-500 gr de afine (sau trei căni)
-O sticluţă esenţă de vanilie
-Coaja de la o lămâie
-Câţiva stopi de zeamă de lămâie

 

Metodă de preparare:

Zahărul, făina, scorţişoara, sarea şi apa se amestecă într-un vas termo-rezistent până se obţine o compoziţie pufoasă. Se incorporează şi afinele şi se pune vasul pe foc mediu.

 

Se găteşte până lichidul se îngroasă uşor şi devine clar. Unele afine se vor sfărâmiţa, iar unele vor rămâne întregi.

Se gustă, se adaugă zahăr dacă mai este nevoie şi apă dacă se vrea ca sosul să fie mai subţire.

 

La final se adaugă esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. Se lasă la răcit, se acoperă şi se păstrează la rece.

 

Iar acum aveţi nevoie doar de imaginaţie! Poftă bună!
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise