Sosul de afine: de la friptură la cheescake

Ne place foarte mult sosul de afine pentru că este extrem de versatil: îl punem pe clătite şi prăjituri, ne face îngheţata mai dulce, ne colorează iaurtul de dimineaţă, dar ne transformă şi fripturile la cuptor în cine elegante.

Sosul de afine: de la friptură la cheescake

Cel mai bun e în combinaţie cu un cheescake pufos sau pe un somon norvegian la cuptor!

Vă invităm şi pe voi să profitaţi de acest deliciu dulce-acrişor. Se poate face în două feluri, cu fructele întregi sau cu ele pasate în blender.

 

Ingrediente:

-150 gr zahăr
-O lingură făină de porumb
-Un praf de scorţişoară
-Un praf de sare
-160 ml apă
-500 gr de afine (sau trei căni)
-O sticluţă esenţă de vanilie
-Coaja de la o lămâie
-Câţiva stopi de zeamă de lămâie

 

Metodă de preparare:

Zahărul, făina, scorţişoara, sarea şi apa se amestecă într-un vas termo-rezistent până se obţine o compoziţie pufoasă. Se incorporează şi afinele şi se pune vasul pe foc mediu.

 

Se găteşte până lichidul se îngroasă uşor şi devine clar. Unele afine se vor sfărâmiţa, iar unele vor rămâne întregi.

Se gustă, se adaugă zahăr dacă mai este nevoie şi apă dacă se vrea ca sosul să fie mai subţire.

 

La final se adaugă esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. Se lasă la răcit, se acoperă şi se păstrează la rece.

 

Iar acum aveţi nevoie doar de imaginaţie! Poftă bună!
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise