Ne place foarte mult sosul de afine pentru că este extrem de versatil: îl punem pe clătite şi prăjituri, ne face îngheţata mai dulce, ne colorează iaurtul de dimineaţă, dar ne transformă şi fripturile la cuptor în cine elegante.

Cel mai bun e în combinaţie cu un cheescake pufos sau pe un somon norvegian la cuptor!

Vă invităm şi pe voi să profitaţi de acest deliciu dulce-acrişor.  Se poate face în două feluri, cu fructele întregi sau cu ele pasate în blender.  
 
Ingrediente:

-150 gr zahăr 
-O lingură făină de porumb
-Un praf de scorţişoară
-Un praf de sare
-160 ml apă
-500 gr de afine (sau trei căni)
-O sticluţă esenţă de vanilie
-Coaja de la o lămâie
-Câţiva stopi de zeamă de lămâie
 
Metodă de preparare:

Zahărul, făina, scorţişoara, sarea şi apa se amestecă într-un vas termo-rezistent până se obţine o compoziţie pufoasă. Se incorporează şi afinele şi se pune vasul pe foc mediu. 
 
Se găteşte până lichidul se îngroasă uşor şi devine clar. Unele afine se vor sfărâmiţa, iar unele vor rămâne întregi.

Se gustă, se adaugă zahăr dacă mai este nevoie şi apă dacă se vrea ca sosul să fie mai subţire. 
 
La final se adaugă esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. Se lasă la răcit, se acoperă şi se păstrează la rece.
 
Iar acum aveţi nevoie doar de imaginaţie! Poftă bună!
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    cu siguranta e foarte buna, trebuie sa ma duc la cules de afine ca la piata sunt foarte scumpe :(

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    interesant...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2012

    Cred ca este un deliciu !