Delicii de vara cu piersici

Piersicile sunt adevarate comori ale verii, nu doar ca sunt foarte gustoase, dar sunt si foarte sanatoase. Chiar daca nu sunt  peste tot prin piete, ne pregatim cu mare drag sa le folosim proaspete in fel de fel de retete. Au un aport mare de vitamine si minerale si ajuta la prevenitrea starilor de oboseala.

Delicii de vara cu piersici

Aceste fructe savuroase sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie, constipatie, hipertensiune arteriala, gastrite, inflamatii ale rinichilor, bronsite, astm, probleme cu digestia, pietre ale rinichilor sau vezicii urinare.

Sfaturi utile

Taiere usoara

Taierea piersicilor sau nectarinelor este foarte usoara: taiati orizonatal pe jumatate fructul, in jurul samburelui, rasuciti usor cele doua jumatati si scoateti samburele cu degetele.

Decojire usoara

Decojirea poate fi foarte usoara, trebuie sa taiati bucata din coaja ca sa mearga mai usor, apoi trebuie bagate in apa fierbinte pentru scurt timp si transferate rapid intr-un bol cu gheata. Pielita ar trebui sa iasa foarte usor. Dupa ce le-ati decojit, trebuie puse inapoi in bolul cu gheata, care previne decolorarea.

Iata cateva retete delicioase cu piersici:

Tort de clatite cu piersici si sirop caramel

Tiramisu cu piersici

Tort de piersici

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise