autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste. Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se trec prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute spuma, sare si piper pisat.


Se amesteca componentele pina cind se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor 10-15 minute. In timpul inabusirii se adauga supa, sucul de rosii, sosul tomat, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. Spre sfirsitul fierberii (inabusite), se stropeste vinul pe toata suprafata si se potriveste gustul sosului format.


Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smintina deasupra.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine):

    Au iesit buni, dar am mai adaugat in sos inainte de ai pune la fiert 2-3 foi de dafin si piper boabe. Iar la sfirsit i-am bagat la cuptor ca aiba o culoare frumoasa. Mie imi place sa-i maninc cu iaurt in zilele de vara. Pofta buna! Sunt bune.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daru Ela Bartha Ela , 24 august 2014

    buna eu sint alergica la ou dar doar de 3 luni sa confirmat pot sa scot oul din reteta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    bun,bun,bun...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    Imi plac ,sunt foarte buni !

    • Fara foto

      Mioara Bratu , 31 august 2013

      foarte buni , i-am testat.

    • Fara foto

      nollum , 16 iulie 2013

      Incercati ca dupa ce ati umplut ardeii sa-i rumeniti putin in tigaie si abia apoi sa-i puneti le fiert ,sunt deliciosi . In ardeal se face si ciorba de ardei umpluti ,compozitia ciorbei este cea obisnuita doar ca se fieb in ea si ardeii umpluti cu carene iar la final se drege cu smantana.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Sunt foarte gustosi, indiferent de modul in care ii preparam...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Imi place !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Felicitari !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      sunt foarte buni.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Sunt foarte buni cu sos. Eu gatesc mai des ciorba de ardei umpluti.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Foarte buni ,eu am facut cu ardei rosu mai grasut.

    • Fara foto

      vera , 05 august 2009

      Eu calesc ceapa cu orezul, le racesc dupa care le amestec cu carnea tocata, sunt mai gustosi dar mai greoi la stomac:

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Buni rau ardeii umpluti cu smanatana.Eu nu spal orezul ca se leaga mai bine(secret de bucatar).

    • simona stana

      simona stana (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Nici eu nu calesc ceapa deoarece in timp isi va spune cuvantul asupra stomacului...Si nici orezul nu-l oparesc fiindca nu se leaga asa bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Eu fac la fel, dar fara ou.

    • Fara foto

      alina , 01 august 2009

      Cred ca sunt buni, dar cam complicata reteta. Eu fac umlutura fara sa calesc ceapa si fara sa fierb orezul.

    • Fara foto

      mirela , 31 iulie 2009

      Numai carnea se toaca, verdeata si ceapa se taie marunt..parerea mea...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Ardeii umpluţi îs minunaţi. Felicitări!!! Şi poza(reţeta) Mihaelei arată super.

    • Fara foto

      camila , 15 iunie 2009

      Ce vin se serveste la ardei umpluti?

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Smantana cu care "decoram" ardeii trebuie pusa in momentul servirii, altfel riscam sa se "topeasca".

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

233 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras
  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de vita
  • 200 g orez
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 leg. verdeaţă
  • 250 g ceapă
  • 250 g rosii
  • 250 ml supa
  • 50 ml vin
  • 200 g smantana
  • 200 ml suc de rosii
  • 500 g sos tomat
  • 100 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Daru Ela Bartha Ela

buna eu sint alergica la ou dar doar de 3 luni sa confirmat pot sa scot oul din reteta

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Iepure intreg la cuptor

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne