autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti si sos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot,A apoi orezul si pasta de tomate.Las pe flacara pentru 5-10 minute. Dupa ce se raceste compozitia, condimentez, adaug carnea si verdeata tocata marunt.


Umplu ardeii.


Tai rosiile in jumatate, le scot miezul pe care il pastrez pentru sos, iar cu jumatatile de rosii acopar ardeii. Asez ardeii in vas, adaug apa, foi de dafin, crengute de cimbru, dau pe flacara la foc mic.


Pregatesc sosul: Rosiile le dau pe sita, dau un clocot, adaug zeama in care au fiert ardeii, dizolv o lingura de faina, las sa fiarba pana se omogenizeaza, adaug smantana, las sa clocoteaca pana se leaga sosul, presar cu verdeata.


Servesc peste ardei.

  • Reteta testata de 7 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    Excelenta!

  • Fara foto

    Antoanela (Bucatar sef):

    Eu am renuntat la sos in favoarea smantanii :) Foarte buna reteta. Multumesc.:)

  • Fara foto

    Dany (Maestru bucatar):

    I-am facut astazi si au iesit deliciosi. Desi am folosit carne de pui, care este slaba dar un pic mai fada, foile de dafin si cimbrul i-au dat un gust deosebit. Foarte buni!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine):

      Sunt minunati! Am adaugat smantana inloc de sos, dar in rest sunt deliciosi!

    • Fara foto

      roxana (Chef de cuisine):

      eeu i-am pregetit si am adaugat ulei de masline!Au iesit super!Deoarece locuiesc in Cipru,si aici uleiul de masline e din plin,am indraznit sa adaug si rezultatul a fost excelent!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine):

      Mie imi plac enorm de mult si fac si eu dar fara sos: eu ai pun numai o ceapa si in plus 1 vinata.oricum ies deliciosi!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine):

      La fel de buni sunt cu smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Robert-Ionut_Oprea

    Robert-Ionut_Oprea (Bucatar) , 20 septembrie 2014

    super buni!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Berar Claudia Adriana , 05 iulie 2014

    super buni!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Liliana Horecica , 17 iunie 2014

    arata minunat

    • Fara foto

      Ilena Bobu , 01 iunie 2014

      foarte foarte buni

    • Fara foto

      ilena , 23 mai 2014

      o mincare delicioasa si super de buna

    • Fara foto

      Cl Cl , 02 mai 2014

      cam multa grasime:)

    • Fara foto

      Carmen Stanescu , 06 aprilie 2014

      E ok

    • Fara foto

      Popescu Marin , 26 februarie 2014

      minunat :P gustosi rau

    • Fara foto

      Lumi Nick , 18 februarie 2014

      minunat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Sunt foarte buni ,cu sos sau cu smantana si cu un ardei iute alaturi !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Cred ca sunt super !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      foi de dafin, crengute de cimbru - trebuie trecute la ingrediente!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O bunatate.O sa incep sa fac si eu cu carne de pui,foarte interesanta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Ne plac gatiti si ciorba si scazuti.

    • Fara foto

      ana - franta , 18 februarie 2010

      am testat reteta... este superba!!! pentru cineva ca mine care nu prea cunoaste toate detaliile de bucatarie, poate ar fi indicat sa spuneti daca acoperim ardeii cu apa cand ii punem la fiert... de asemenea, ce inseamna "rosiile le dau pe sita"... in rest totul ok! multumesc

    • Fara foto

      mirella , 04 februarie 2010

      nu se pune faina, adica nu se face rantas cum se spune la noi in teleorman, face rau la stomacel. sosul se ingroasa de la sine si fara faina, la fel si pt mancarea de cartofi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult ardeii umpluti...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Si eu fac si ne plac mult.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      este o reteta foarte reusita ,mie imi plac enorm ardeii umpluti,felicitari ,am ramas cu apa in gura .

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Nu vreau sa supar pe nimeni,dar in fotografia de prezentare,cea cu produsul final nu se intelege nimic,e un amestec care arata foarte urat,nu-i deloc apetisant...schimbati poza pt ca sunt convinsa ca reteta e buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Frumoasa prezentarea.

    • Fara foto

      monica , 28 decembrie 2009

      nu va suparati pe mine ,dar poza cu produsul final arata tare rau, nu arata deloc apetisanta ...e un amestec de ceva ce nu pot descrie...arata rau,schimbati poza...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      cam asa ii pregatesc si eu sunt deliciosi!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Superba prezentarea,nu am stiut ca merg mai mult de 20 de poze la un preparat,uite acum am vazut.Bravo Cely,felicitari,le meriti din plin.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Apetisanti.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      O bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

184 voturi

Ingrediente

  • 6 ardei grasi mari
  • 3 cepe
  • un morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 g orez
  • 400 g carne de vita
  • marar si patrunjel verde
  • 200 ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Robert-Ionut_Oprea (Bucatar)

super buni!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne