autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Betivana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 450 g zahar, 10 linguri apa fiarta, 300 g faina, 1 praf de copt, 1 lamiie, 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta), 150 g stafide, 150 g unt., marmelada de caise..

Dificultate: Medie Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.


Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :


150 g zahar pudra


2 linguri cacao


3 linguri apa fiarta


2 linguri ulei


Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.


Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.
Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatu
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Biscuiti cu migdale si ciocolata

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul. Adaugam esenta de migdale si

7 voturi    4 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Scoarta de copac

Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Eu am pus bucatile foarte desordonate, glazura nu am puso peste tot si pe deasupra am ras ciocolata rasa ...da a iesit delicios si cu un aspect grozav

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut-o si mi-a iesit foarte, foarte buna. Aromata, gustoasa.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    foare interesant,de adaugat la favorite

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O reteta interesanta,,betivana''...am s-o incerc si eu. Felicitari!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Pare foarte buna! Am s-o incerc si eu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Foarte interesant. Nu te imbeti daca o mananci? Este o reteta interesanta. O voi incerca si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am facut si eu prajitura exact dupa reteta. Mi-a reusit foarte bine.Nu am apucat sa fac poza,dar ma bucur ca am intrat in posesia retetei cu gustul pe care il stiam din stuDentie. Prajitura asta o mancam de la o prietena din Brasov,o numea ROM-SCHNIT

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Arata binisor din profil, este varianta pufoasa a celei (nu-i mai stiu denumirea) din anii '80-90, cea cu coca rasa, fara discutie, asa este!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Am s-o incerc si eu, arata bine. Cristina, eu am vazut toate fotografiile. Incearca sa dai clic pe poza, chiar daca nu o vizualizezi, se va deschide in format mai mare.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Buna reteta,pacat ca nu se vad toate pozele

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Prajitura rapida.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450 g zahar
  • 10 linguri apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamiie
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta)
  • 150 g stafide
  • 150 g unt.
  • marmelada de caise..

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

joly-gina (Chef de cuisine)

foare interesant,de adaugat la favorite

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse