autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Betivana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 450 g zahar, 10 linguri apa fiarta, 300 g faina, 1 praf de copt, 1 lamiie, 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta), 150 g stafide, 150 g unt., marmelada de caise..

Dificultate: Medie Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.


Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :


150 g zahar pudra


2 linguri cacao


3 linguri apa fiarta


2 linguri ulei


Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.


Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Branzoici ca la mama acasa

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita

107 voturi    52 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Minirulouri cu capsuni, rapide

Se lasa rulourile cam 15-20 minute sa se decongeleze, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc

6 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Eu am pus bucatile foarte desordonate, glazura nu am puso peste tot si pe deasupra am ras ciocolata rasa ...da a iesit delicios si cu un aspect grozav

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut-o si mi-a iesit foarte, foarte buna. Aromata, gustoasa.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    foare interesant,de adaugat la favorite

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O reteta interesanta,,betivana''...am s-o incerc si eu. Felicitari!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Pare foarte buna! Am s-o incerc si eu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Foarte interesant. Nu te imbeti daca o mananci? Este o reteta interesanta. O voi incerca si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am facut si eu prajitura exact dupa reteta. Mi-a reusit foarte bine.Nu am apucat sa fac poza,dar ma bucur ca am intrat in posesia retetei cu gustul pe care il stiam din stuDentie. Prajitura asta o mancam de la o prietena din Brasov,o numea ROM-SCHNIT

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Arata binisor din profil, este varianta pufoasa a celei (nu-i mai stiu denumirea) din anii '80-90, cea cu coca rasa, fara discutie, asa este!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Am s-o incerc si eu, arata bine. Cristina, eu am vazut toate fotografiile. Incearca sa dai clic pe poza, chiar daca nu o vizualizezi, se va deschide in format mai mare.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Buna reteta,pacat ca nu se vad toate pozele

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Prajitura rapida.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450 g zahar
  • 10 linguri apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamiie
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta)
  • 150 g stafide
  • 150 g unt.
  • marmelada de caise..

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

joly-gina (Chef de cuisine)

foare interesant,de adaugat la favorite



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse