autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Betivana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.


Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :


150 g zahar pudra


2 linguri cacao


3 linguri apa fiarta


2 linguri ulei


Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.


Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Eu am pus bucatile foarte desordonate, glazura nu am puso peste tot si pe deasupra am ras ciocolata rasa ...da a iesit delicios si cu un aspect grozav

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut-o si mi-a iesit foarte, foarte buna. Aromata, gustoasa.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    foare interesant,de adaugat la favorite

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O reteta interesanta,,betivana''...am s-o incerc si eu. Felicitari!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Pare foarte buna! Am s-o incerc si eu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Foarte interesant. Nu te imbeti daca o mananci? Este o reteta interesanta. O voi incerca si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am facut si eu prajitura exact dupa reteta. Mi-a reusit foarte bine.Nu am apucat sa fac poza,dar ma bucur ca am intrat in posesia retetei cu gustul pe care il stiam din stuDentie. Prajitura asta o mancam de la o prietena din Brasov,o numea ROM-SCHNIT

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Arata binisor din profil, este varianta pufoasa a celei (nu-i mai stiu denumirea) din anii '80-90, cea cu coca rasa, fara discutie, asa este!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Am s-o incerc si eu, arata bine. Cristina, eu am vazut toate fotografiile. Incearca sa dai clic pe poza, chiar daca nu o vizualizezi, se va deschide in format mai mare.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Buna reteta,pacat ca nu se vad toate pozele

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Prajitura rapida.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450 g zahar
  • 10 linguri apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamiie
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta)
  • 150 g stafide
  • 150 g unt.
  • marmelada de caise..

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Salata aperitiv de varza

Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Placinte cu branza si marar

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate

6 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

joly-gina (Chef de cuisine)

foare interesant,de adaugat la favorite

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Prajituri
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat

0 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri