autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Betivana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.


Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :


150 g zahar pudra


2 linguri cacao


3 linguri apa fiarta


2 linguri ulei


Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.


Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Eu am pus bucatile foarte desordonate, glazura nu am puso peste tot si pe deasupra am ras ciocolata rasa ...da a iesit delicios si cu un aspect grozav

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut-o si mi-a iesit foarte, foarte buna. Aromata, gustoasa.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    foare interesant,de adaugat la favorite

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O reteta interesanta,,betivana''...am s-o incerc si eu. Felicitari!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Pare foarte buna! Am s-o incerc si eu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Foarte interesant. Nu te imbeti daca o mananci? Este o reteta interesanta. O voi incerca si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am facut si eu prajitura exact dupa reteta. Mi-a reusit foarte bine.Nu am apucat sa fac poza,dar ma bucur ca am intrat in posesia retetei cu gustul pe care il stiam din stuDentie. Prajitura asta o mancam de la o prietena din Brasov,o numea ROM-SCHNIT

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Arata binisor din profil, este varianta pufoasa a celei (nu-i mai stiu denumirea) din anii '80-90, cea cu coca rasa, fara discutie, asa este!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Am s-o incerc si eu, arata bine. Cristina, eu am vazut toate fotografiile. Incearca sa dai clic pe poza, chiar daca nu o vizualizezi, se va deschide in format mai mare.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Buna reteta,pacat ca nu se vad toate pozele

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Prajitura rapida.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450 g zahar
  • 10 linguri apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamiie
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta)
  • 150 g stafide
  • 150 g unt.
  • marmelada de caise..

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

49 voturi    11 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

Albusurile cu sarea se bat bine de tot cu mixerul pina se intaresc. Adaugam apoi zaharul si mixam

1 vot    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem

3 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

joly-gina (Chef de cuisine)

foare interesant,de adaugat la favorite

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

9 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse