autor:

mac myra

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de afumatura cu cartofi

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
500 gr coasta afumata, 5 cartofi, 1 ardel, 2 cepe, 3 morcovi, telina, 3 linguri suc de rosii, taitei, bors magic sau bors de putina, sare, piper, marar, patrunjel, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Carnea afumata,coastele,se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga ceapa curatata si taiata marunt,morcovii curatati si dati prin razatoarea mare,ardelul curatat si taiat cubulete mici si telina taiata cubulete.


Cand legumele sunt la jumatatea fierberii se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cuburi potrivite si cele 3 linguri de suc de rosii.


Cand e aproape tot fiert se adauga taiteii care fierb repede si dupa se acreste borsul dupa gustul fiecaruia.


Se sareaza,se pipereaza si la urma se adauga verdeata tocata marunt.


Se serveste cu ardel iute si smantana.


Pofta mare!!!!
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Iotro oala de 4 litri, punem la fiert zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Intre timp pregatim

12 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Bors cu de toate

Calesc usor ceapa, adaug legumele date pe robot, le calesc 2-3 minute impreuna, adaug zeama in care

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulian Palade , 07 februarie 2014

    crd ca merge si fara smantana

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Foarte buna,buna!!!Leusteanul e super bun,mai pune si o crenguta de cimbru si ai terminat ce gust are borsul.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    La fel pregatesc si eu aceasta reteta doar ca nu pun marar ci patrunjel si ii mai adaug si putina smantana. Chiar acum voi prepara acest bors!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 gr coasta afumata
  • 5 cartofi
  • 1 ardel
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 3 linguri suc de rosii
  • taitei
  • bors magic sau bors de putina
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra

Negresa cu gem (de post)

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc. Adaugam esenta de rom,

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Clatite cu vinete (de post)

Din apa minerala si faina facem un aluat ca pentru clatite.Asezonam cu sare si piper iar la sfarsit

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Bors de peste

Intr-o oala punem apa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca dam focul la minim. Intre timp pregatim

8 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte buna,buna!!!Leusteanul e super bun,mai pune si o crenguta de cimbru si ai terminat ce gust are borsul.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe