autor:

mac myra

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de afumatura cu cartofi

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
500 gr coasta afumata, 5 cartofi, 1 ardel, 2 cepe, 3 morcovi, telina, 3 linguri suc de rosii, taitei, bors magic sau bors de putina, sare, piper, marar, patrunjel, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Carnea afumata,coastele,se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga ceapa curatata si taiata marunt,morcovii curatati si dati prin razatoarea mare,ardelul curatat si taiat cubulete mici si telina taiata cubulete.


Cand legumele sunt la jumatatea fierberii se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cuburi potrivite si cele 3 linguri de suc de rosii.


Cand e aproape tot fiert se adauga taiteii care fierb repede si dupa se acreste borsul dupa gustul fiecaruia.


Se sareaza,se pipereaza si la urma se adauga verdeata tocata marunt.


Se serveste cu ardel iute si smantana.


Pofta mare!!!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulian Palade , 07 februarie 2014

    crd ca merge si fara smantana

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Foarte buna,buna!!!Leusteanul e super bun,mai pune si o crenguta de cimbru si ai terminat ce gust are borsul.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    La fel pregatesc si eu aceasta reteta doar ca nu pun marar ci patrunjel si ii mai adaug si putina smantana. Chiar acum voi prepara acest bors!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr coasta afumata
  • 5 cartofi
  • 1 ardel
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 3 linguri suc de rosii
  • taitei
  • bors magic sau bors de putina
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • leustean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mac myra

Negresa cu gem (de post)

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc. Adaugam esenta de rom,

6 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Clatite cu vinete (de post)

Din apa minerala si faina facem un aluat ca pentru clatite.Asezonam cu sare si piper iar la sfarsit

2 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Bors de peste

Intr-o oala punem apa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca dam focul la minim. Intre timp pregatim

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte buna,buna!!!Leusteanul e super bun,mai pune si o crenguta de cimbru si ai terminat ce gust are borsul.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe