autor:

Gogu Mimi-Ovidia

» » Borsuri si Ciorbe

bors de crap

Autor: Gogu Mimi-Ovidia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

se curata ceapa , morcovul, ardeiul se taie bucatele si se pun la fiert cu sare. cand sunt fierte de adauga rosiile decojite si taiate cubulete. duapa ce au fiert rosiile se pune bors dupa gust si se lasa sa se fiarba 5 min .se curata pestele si se taie. se adauga pestele si se lasa la fiert pana cand ochii se albesc. se adauga vedeata taita marunt. de inchide focul si se adauga oul batat spuma

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Foarte bun, cred.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Cred ca e bun.

  • Fara foto

    maria mihalache , 30 mai 2010

    Cate bordeie atatea obiceie.............eu nu bat ou in schimb pun orez si in rest reteta ta se aseamana cu a mea.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie bun borsul tau ! Si eu fac dar fara ou....

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 08 iulie 2008

      Eu altfel fac borsul de crap.Pun zarzavatul si ceapa, care au fost taiate marunt, in apa rece cu sare.Rosiile le dau prin razatoare si le adaug in supa.Cand clocoteste , adaug orezul spalat si lasat in apa rece cca.10 minute.(2 lg. orez la 1 kg .crap).Dupa ce zarzavatul si orezul s-au inmuiat ,pun bucatile de crap si fierb 15 minute.Abia acum adaug borsul(1 l.),las sa dea 2-3 clocote , iau borsul de pe foc , presar leustean tocat si acopar vasul 5 minute .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg crap
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei potrivit,verdeata
  • bos
  • 2 rosii coapte
  • 1 ou
  • sare ,delicat peste

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Gogu Mimi-Ovidia

paste cu rosii cuburi

taiati rosiile in cubulete, lasati doar funzele din busuioc. puneti ulei intro tigae , rosiile, busuiocul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

paste cu sos cremos

decojiti rosiile si lasatile 30 sec intro oala cu 2 litri de apa clocotita cu sare. decojiti rosiile

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

il ragu alla napoletana

intro cratita puneti ulei ,carnea si 2 frunze de busuioc, un pahar de apa, acoperiti si lasati sa

0 voturi    0 comentarii
3h
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun, cred.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe