autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de perisoare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.


Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde culoarea portocalie. Adaugam apa necesara apoi celelalte legume si zarzavaturi mai putin 1/2 ceapa.Punem la fier si frunzele de telina si leustean intregi.


Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul. Cand perisoarele sunt gata si legumele fierb adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata borsului , ceea ce inseamna ca sunt fierte.Stingem focul sub bors.


2 linguri de Bors Magic cu galbenusul si o lingura smantana se amesteca bine apoi adaugam un polonic bors fierbinte si desertam compozitia in oala. Presaram patrunjel verde deasupra . Borsul se poate servi cu ardei iute.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Petre , 09 iulie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Silvie Red , 05 iulie 2014

    Reteta adaptabila,de la caz la caz....a iesit f gustos borsul meu!

  • Fara foto

    Dana Zama , 05 octombrie 2013

    foarte bun

    • Fara foto

      Anca Macovei , 05 octombrie 2013

      cu se fac perisoarele

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E o bunatate borsul tau !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Nu am mancat de mult ciorba de perisoare. Chiar imi este pofta. Am sa fac si eu repejor.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Bun! Am să fac şi eu perişoar din piept de curcan. Sunt mai dietetice.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Grozav!Vreau si eu o portie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Delicios...Imi place foarte mult...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Lenutica,incearca si te vei convinge............este foarte bun,iti garantez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Cred ca e tare bun acest bors cu perisoare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

35 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gulie
  • frunze telina
  • frunze leustean
  • frunze marar verde
  • frunze patrunjel verde
  • 400 g carne curcan
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • Bors Magic( daca aveti bors de casa e si mai bun)
  • smantana( optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Prajitura Regina Maria

tava de 25 X 35 cm Pregatim blatul pentru care batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi

3 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Medalioane de vitel cu ciuperci si chiftelute de cartofi

Portionam muschiul de vita in medalioane cam de 1 cm grosime. Intr-un bol amestecam uleiul cu cimbrul

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Lia Petre

foarte bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul si se mai caleste putin apoi se adauga

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea.Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva

2 voturi    4 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe