festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de perisoare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.


Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde culoarea portocalie. Adaugam apa necesara apoi celelalte legume si zarzavaturi mai putin 1/2 ceapa.Punem la fier si frunzele de telina si leustean intregi.


Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul. Cand perisoarele sunt gata si legumele fierb adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata borsului , ceea ce inseamna ca sunt fierte.Stingem focul sub bors.


2 linguri de Bors Magic cu galbenusul si o lingura smantana se amesteca bine apoi adaugam un polonic bors fierbinte si desertam compozitia in oala. Presaram patrunjel verde deasupra . Borsul se poate servi cu ardei iute.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Zama , 05 octombrie 2013

    Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul.

  • Fara foto

    Anca Macovei , 05 octombrie 2013

    cu se fac perisoarele

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    E o bunatate borsul tau !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Nu am mancat de mult ciorba de perisoare. Chiar imi este pofta. Am sa fac si eu repejor.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Bun! Am să fac şi eu perişoar din piept de curcan. Sunt mai dietetice.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Grozav!Vreau si eu o portie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Delicios...Imi place foarte mult...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Lenutica,incearca si te vei convinge............este foarte bun,iti garantez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Cred ca e tare bun acest bors cu perisoare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

34 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gulie
  • frunze telina
  • frunze leustean
  • frunze marar verde
  • frunze patrunjel verde
  • 400 g carne curcan
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • Bors Magic( daca aveti bors de casa e si mai bun)
  • smantana( optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Dana Zama

Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe