autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de perisoare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa 3 rosii, 1 ardei gras, 1/2 gulie, frunze telina, frunze leustean, frunze marar verde, frunze patrunjel verde, 400 g carne curcan, 100 g orez, 1 ou, Bors Magic( daca aveti bors de casa e si mai bun), smantana( optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

35 voturi

Mod de preparare

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.


Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde culoarea portocalie. Adaugam apa necesara apoi celelalte legume si zarzavaturi mai putin 1/2 ceapa.Punem la fier si frunzele de telina si leustean intregi.


Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul. Cand perisoarele sunt gata si legumele fierb adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata borsului , ceea ce inseamna ca sunt fierte.Stingem focul sub bors.


2 linguri de Bors Magic cu galbenusul si o lingura smantana se amesteca bine apoi adaugam un polonic bors fierbinte si desertam compozitia in oala. Presaram patrunjel verde deasupra . Borsul se poate servi cu ardei iute.
Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors cu perisoare de somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele

2 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Bors de perisoare

Se curata zarzavatul se pune 6l de apa la fiert cu putin ulei cand a dat apa in fiert se pune ceapacuratata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Petre , 09 iulie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Silvie Red , 05 iulie 2014

    Reteta adaptabila,de la caz la caz....a iesit f gustos borsul meu!

  • Fara foto

    Dana Zama , 05 octombrie 2013

    foarte bun

    • Fara foto

      Anca Macovei , 05 octombrie 2013

      cu se fac perisoarele

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E o bunatate borsul tau !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Nu am mancat de mult ciorba de perisoare. Chiar imi este pofta. Am sa fac si eu repejor.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Bun! Am să fac şi eu perişoar din piept de curcan. Sunt mai dietetice.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Grozav!Vreau si eu o portie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Delicios...Imi place foarte mult...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Lenutica,incearca si te vei convinge............este foarte bun,iti garantez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Cred ca e tare bun acest bors cu perisoare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

35 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gulie
  • frunze telina
  • frunze leustean
  • frunze marar verde
  • frunze patrunjel verde
  • 400 g carne curcan
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • Bors Magic( daca aveti bors de casa e si mai bun)
  • smantana( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

E o bunatate borsul tau !

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe