Briose cu mere si scortisoara

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 450 g. de faina
  • 300 g. de zahar
  • 185 g. de iaurt
  • 120 ml de ulei
  • 3 oua
  • 4-5 mere potrivite
  • o lingurita cu scortisoara
  • un plic cu praf de copt
  • sare
  • un sfert de lingurita cu praf de ghimbir (optional)

Mod de preparare

Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna.

Punem un praf de sare si cernem si praful de ghimbir, in cazul in care folositi. Adaugam scortisoara si amestecam bine toate ingredientele uscate.

Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Pentru a nu se oxida, adaugam peste cuburile de mar zeama stoarsa de lamaie.

Incalzim cuptorul.

Pregatim un bol incapator in care punem ouale si le mixam.

Adaugam zaharul, dar pastram o lingura, si mixam pana cand acesta se topeste complet, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios.

Punem uleiul si continuam sa amestecam. Adaugam iaurtul si mixam pana la omogenizarea completa.

Punem ingredientele uscate si cubuletele de mar si amestecam usor, cu ajutorul unei spatule, doar pana la omogenizare, nu mai mult pentru ca altfel briosele se vor lasa in timpul coacerii.

Pregatim formele pentru briose (24 bucati).

Cu ajutorul a doua lingurite umplem cu aluat aproximativ trei sferturi din fiecare forma pregatita.

Presaram putin zahar deasupra fiecarei briose, pentru a obtine o crusta usor crocanta.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.

Cand briosele sunt rumenite si trec testul scobitorii, scoatem tava din cuptor.

Lasam prajituricile sa se raceasca complet, apoi servim.

Reteta video completa o gasiti la: https://www.youtube.com/watch?v=sVgK0sYSzck

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise