autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bureti la borcan

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
- 1 kg bureti de fag,, - 1,5 kg morcovi,, - 1,5 kg ceapa,, - 1,5 l apa,, - 300 ml otet,, - 1 lingura sare,, - 200 g zahar,, - 1 pachet picant fix.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm, se fierb 60 de minute.


Separat se fierb morcovii, se taie rondele de 2 mm.


Se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, picant fix, apoi se lasa la racit.


Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea.


Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita.


Se pot servi in aproximativ o saptamana.


Se toarna buretii intr-un bol si se servesc reci.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg bureti de fag,
  • - 1,5 kg morcovi,
  • - 1,5 kg ceapa,
  • - 1,5 l apa,
  • - 300 ml otet,
  • - 1 lingura sare,
  • - 200 g zahar,
  • - 1 pachet picant fix.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi