autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bureti la borcan

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm, se fierb 60 de minute.


Separat se fierb morcovii, se taie rondele de 2 mm.


Se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, picant fix, apoi se lasa la racit.


Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea.


Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita.


Se pot servi in aproximativ o saptamana.


Se toarna buretii intr-un bol si se servesc reci.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg bureti de fag,
  • - 1,5 kg morcovi,
  • - 1,5 kg ceapa,
  • - 1,5 l apa,
  • - 300 ml otet,
  • - 1 lingura sare,
  • - 200 g zahar,
  • - 1 pachet picant fix.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Omleta cu cremvusti

Cremvustii se taie cuburi si se pun la prajit in ulei, acoperiti. Se intorc pe partea cealalta si

1 vot    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi