autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bureti la borcan

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
- 1 kg bureti de fag,, - 1,5 kg morcovi,, - 1,5 kg ceapa,, - 1,5 l apa,, - 300 ml otet,, - 1 lingura sare,, - 200 g zahar,, - 1 pachet picant fix.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm, se fierb 60 de minute.


Separat se fierb morcovii, se taie rondele de 2 mm.


Se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, picant fix, apoi se lasa la racit.


Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea.


Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita.


Se pot servi in aproximativ o saptamana.


Se toarna buretii intr-un bol si se servesc reci.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de ardei

Ardeii se spala, se curata si se taie bucati mici. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ardeii,

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Se calesc ciupercile curatate si taiate feliute in putin ulei, se adauga apa(eu am pus ~1/2l), usturoiul

9 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg bureti de fag,
  • - 1,5 kg morcovi,
  • - 1,5 kg ceapa,
  • - 1,5 l apa,
  • - 300 ml otet,
  • - 1 lingura sare,
  • - 200 g zahar,
  • - 1 pachet picant fix.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive